2
Fudbal

Aleksandar Katai Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PRAVILO NA KOJE SMO SVI NAVIKLI SE USKORO MENJA: Fudbal više nikad neće biti isti, da li je ovo dobro rešenje?!

Objavljeno: 15.10.21 u 16:18

Sigurno bi uticalo na igrače.

Fudbalska organizacija koja je zadužena za promenu pravila (IFAB), ovog meseca će razmotriti predlog da se pauza na poluvremenu poveća na 25 minuta. Tokom tog perioda bi se po uzoru na Superbol održavao zabavni program.

Zahtev za ovu promenu podnela je Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL), sa rečima da bi se zabavni program mogao organizovati tokom finala Kopa Libertadores. Organizacija koja o tome odlučuje (IFAB) je taj predlog stavila na dnevni red i o njemu će se raspravljati na narednom zasedanju.

Ne treba zaboraviti 2009. godinu i predlog FIFA o povećanju pauze između dva poluvremena sa 15 na 20 minuta, koji je bio odbijen. Tada je IFAB naveo da se radi o komercijalnom potezu, dok je FIFA želela da zaštiti igrače i da im pruži veći odmor. Da li će i ovog puta odluka biti ista, videćemo uskoro.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter