0
AdmiralBet ABA Liga

BELGRADE, SERBIA - JULY 03: Head coach of KK Partizan Zeljko Obradovic (L) shake hands with head coach of KK Crvena Zvezda Dejan Radonjic (R) of Serbia during the FIBA Basketball Olympic Qualifying Tournament semi final match between Serbia and Puerto Rico at Aleksandar Nikolic Hall on July 03, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

POLUVREME U MOSKVI I ZAGREBU: Partizan vodi protiv Cibone, Zvezda se ravnopravno bori sa CSKA! (VIDEO)

Objavljeno: 15.10.21 u 19:51

Bitni susreti za večite.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana trenutno igraju svoje mečeve, crveno-beli u okviru Evrolige, a crno-beli u ABA ligi. Zvezda nakon pobede nad Žalgirisom pre dva dana, trenutno odmerava snage sa CSKA i na poluvremenu je nerešeno 42:42, dok Partizan u derbiju jedine dve neporažene ekipe u regionalnom prvenstvu vodi protiv Cibone sa 37:41.

Izabranici Dejana Radonjića igraju egal sa velikim favoritom, ali i pored toga što su autsajderi u ovom susretu, pokazali su hrabrost već na startu susreta. Dobra odbrana i pametna rešenja u napadu dovela su crveno-bele do 21:17 nakon prve deonice. Već na startu druge, CSKA je zaigrao znatno agresivnije, pa je izjednačio, a Dejan Radonjić je zatražio tajmaut.

Holins, Kuzmić i Dobrić doveli su Zvezdu do nove prednosti od 26:32. Ipak, jedan od najkvalitetnijih timova u Evropi, nije ostao bez odgovora, pa smo videli novo izjednačenje (35:35). Gledali smo još nekoliko dobrih akcija do odlaska na pauzu, a poslednji koš postigao je Nejt Volters za 42:42.

Na drugoj strani košarkaši Partizana su nakon nešto lošijeg starta meča i deficita od 4 razlike, napravili neverovatnu seriju od 18:0. Nije mlada ekipa Cibone znala šta ih je snašlo, pa je nakon prvog perioda rezultat bio 11:22. Cibona se u drugoj četvrtini koliko toliko vratila u meč, smanjili su zaostatak, ali su izabranici Željka Obradovića uzvratili.

FOTO: ABA liga/Cibona

Seriju Cibone prekinuo je Dalas Mur izvanrednom trojkom uz zvuk sirene za 23:31. Potom su Panter i Ledej sjajnu akciju krunisali zakucavanjem, dok je vrlo brzo na drugoj strani Drežnjak zakucao uz faul. Domaći su se pred poluvreme, boljom igro potpuno vratili u meč, pa su na veliku pauzu otišli sa zaostatkom od samo 4 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter