0
Košarka

Partizan v SC Derby-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Dragan Stjepanovic/Starsport.rs ©

PARTIZAN SLAVIO I OSAMIO SE NA PRVOM MESTU: Ledej sa 24 poena obeležio meč!

Objavljeno: 15.10.21 u 20:51

Crno beli slavili protiv Cibone u Zagrebu u 4. kolu ABA lige rezultatom 79:61

Partizan je savladao ekipu Cibone, a ovaj meč je na papiru delovao kao pravi derbi jer su to jedine dve ekipe koje su neporažene u dosadašnjem delu prvenstva. Partizan se ipak pokazao kao dosta jači rival i savladao ekipi iz Hrvatske sa velikih 18 poena prednosti.

Crno beli su na samom startu nametnuli ritam i pokazali se kao ekipa koja želi da kontroliše igru. Razmenile su ekipe poene na startu a onda je usledila serija od 18-0 koju ekipa iz Zagreba nije uspela da prekine do osmog minuta četvrtine, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 22:11.

Ipak, potpuno drugačija situacija viđena je u drugoj četvrtini kada se Cibona potpuno vratila u meč. Dalas Mur je igrao odlično za Partizan i pogađao neke vrlo važne trojke, ali je Cibona ipak uspela da do poluvremena spusti prednost na samo četiri poena.

U trećoj četvrtini se nastavio egal, a Nejta Riversa je 12 minuta pre kraja spustio prednost crno belih na samo jedan poen. Potom je Cibona propustila dva šuta iz reketa za vođstvo, a na drugoj strani Nemanja Dangubić i Dalas Mur sa osam metara to su kaznili trojkama i ponovo „odlepili“ Partizan.

Razlika je brzo postala ponovo dvocifrena i, praktično, od tog momenta Obradovićeva ekipa više nije dozvoljavala Ciboni da se približi.

Do kraja je derbi rutinski priveden kraju, a definitivan kraj najavila je trojka Radeta Zagorca sa devet metara za, do tog momenta, najvećih +14.

Nakon toga je domaći tim klonuo, publika u Draženovom domu utihnula i meč je vrlo brzo bio završen u mirnijem ritmu nego što je bio odigran u najvećem delu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter