0
Košarka

from left Dejan Davidovac Vasilije Micic Dragan Milosavljevic Filip Petrusev Aleksa Avramovic Nemanja Bjelica Milos Teodosic look dejected Kosarka-FIBA Olympic Qualifications 2021 Final match between Serbia and Italy Beograd, 04.07.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

LOŠI ODNOSI PEŠIĆA I JEDNOG OD NAJBOLJIH SRPSKIH IGRAČA: Ovo će sigurno uticati na reprezentaciju – evo šta su ranije govorili!

Objavljeno: 15.10.21 u 16:43

Nisu imali dobru saradnju.

Srbija je ovog leta dobila novog selektora. U pitanju je Svetislav Pešić, trofejni trener koji zna kako napraviti uspeh sa reprezentacijom, ali uz sve to i održavati najbolju hemiju u timu. Ipak, ovog puta će imati nešto teži posao, jer sa jednim od ključnih igrača baš i nema dobre odnose.

U pitanju je aktuelni MVP Evrolige, plejmejker Efesa, Vasilije Micić. Na taj problem ukazao je i Duško Savanović, nekadašnji reprezentativac Srbije, koji je u razgovoru za Republiku istakao da Pešić i Micić nisu u dobrim odnosima, još od vremena kad su sarađivali u Bajernu.

Tada je bio potpuno sklonjen, bila je to jeziva situacija, rekao je Savanović.

Vasilije Micic Partizan – EFES prijateljska i oprostaj Novica Velickovic, Beograd,Srbija 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Marko Djokovic/STARSPORT

O svemu ovome pričao je i Vasilije Micić, koji je za Al Džaziru napomenuo da se potpuno promenio zarad viših ciljeva, ali da je ostajao svoj. Takođe, nekadašnji košarkaš Zvezde navodi da je mislio da mu Pešić želi najbolje, no da ipak nije sve išlo po planu.

Naišao sam na specifičnu situaciju gde sam doživeo to da sam potpuno sebe dao treneru i organizaciji u najboljem mogućem smislu, jer sam verovao da ta osoba meni želi najbolje. U tom trenutku to je bio Svetislav Pešić. Sve što se dešavalo dovelo je do situacije da sebe menjam zarad toga da bih dobio neku priliku, koja je u jednom momentu postala za mene nejasna, zašto se to menja. Prvenstveno mislim da je moj odnos s njim i ophođenje bilo apsolutno suvišno za sve, samim tim i za mene, ali ostajao sam svoj, istakao je Micić.

Svetislav Pesic 2.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sa druge strane Svetislav Pešić je za Sportklub komentarisao Micićevu MVP sezonu, ali i nije imao baš mnogo lepih reči za njega. Iako je istakao da mu je drago zbog svega, Pešić je napomenuo da misli da je Micić dobio previše ovlašćenja u Efesu i da je dosta puta nastajao problem zbog toga.

Doveo sam ga u Bajern, selektovao sam ga za najviši nivo, a želeo sam da ga dovedem još dok sam bio u Zvezdi, nego Miško Ražnatović nije pustio. Drago mi je zbog njega, zaslužio je MVP priznanje i razvio se u vrhunskog igrača. S druge strane, mislim da je dobio previše ovlašćenja u timu poput Efesa, tako talentovanom timu koji raspolaže s mnogo napadačkih opcija. Vasa je lider, nije ga menjao Ataman, a onda je Vasa počeo da pravi greške, da uzima loše šuteve, i tu nastane problem, a Larkin je dugo sedeo na klupi, zaključio je novi selektor Srbije Svetislav Pešić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter