0
Fudbal

Fudbal Soccer World Cup 2014 qualifiers match Belarus v France Samir Nasri (C) celebrate scoring the goal with the team mates Blaise Matuidi (L) Frenck Ribery and Olivier Giroud (R) Gomel, 06.09.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

USVOJEN ZAKON U FRANCUSKOJ: Više se neće igrati fudbal 5. maja!

Objavljeno: 14.10.21 u 19:47

Francuski parlament usvojio je zakon kojim se zabranjuje odigravanje fudbalskih utakmica 5. maja, zbog sećanja na žrtve sa stadiona Furijani 1992. godine.

Tada je na stadionu Bastije na Korzici usled urušavanja tribine poginulo 19 ljudi, a više od 2.300 gledalaca utakmice polufinala Kupa Francuske između lokalnog kluba i Olimpika iz Marseja je povređeno.

Narodna skupština (donji dom) je zakon usvojila u februaru 2020. godine, a danas se o zakonu glasalo u senatu (gornji dom), koji je bez izmena usvojio predlog.Zakon se odnosi na odigravanje utakmica u prvoj i drugoj francuskoj ligi, Kupu Francuske i na utakmicu tamošnjeg Superkupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter