Fudbal-Prijateljska utakmica Friendly Match between Srbija U19 v Bosna & Herzegovina U19 head coach Aleksandar Rogic Stara Pazova, 23.02.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
in

ROGIĆ MOTIVISAN NAKON ANGAŽMANA NA KLUPI MLADE REPREZENTACIJE: „Momci koje ću predvoditi su nešto najvrednije i najtalentovanije što ova zemlja ima“!

Prvi intervju sa novim selektorom mlade reprezentacije

Fudbalski savez Srbije danas je sporazumnom raskinuo ugovor sa dosadašnjim trenerom Zvonkom Živkovićem, a na njegovo mesto postavio Aleksandra Rogića kao vršioca dužnosti selektora mlade reprezentaciije

Novi v.d. selektora mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Rogić izneo je za sajt FSS prve utiske po stupanju na dužnost:

„Za mene je ovo veliki izazov jer se radi o jednoj generaciji koja je izuzetno talentovana i pred kojom je lepa fudbalska budućnost. Momci koje ću predvoditi u narednom periodu su nešto najvrednije i najtalentovanije što ova zemlja ima. Moramo svojim radom, profesionalnošću i uticajem na model igre usmeriti njihovu dalju karijeru i pomoći im da ostvare svoje fudbalske snove. Naravno, osnovni cilj je da afirmišemo i stvorimo što više igrača koji će kasnije imati važnu ulogu i u A reprezentaciji Srbije. Zahvalan sam ljudima u Savezu koji su u meni prepoznali pravu osobu da u ovako delikatnom trenutku preuzmem brigu o nasoj mladoj reprezentaciji“.

Činjenica da je od januara u sistemu FSS, znatno olakšava posao Aleksandru Rogiću na novoj funkciji.
„Dobro sam upoznat sa zahtevima i obavezama u FSS, što je još važnije poznajem sve te momke koji su članovi U-21 selekcije. Imam jako dobru početnu poziciju i neće mi biti potreban nikakav period adaptacije. Potpuno mi je jasno šta nam je činiti, koji su problemi, prednosti i kvaliteti ove reprezentacije. Sada je na nama da svi zajedno u najkraćem mogućem roku izvučemo potencijal iz te ekipe za koju sam siguran da zaslužuje mnogo više bodova nego što ih trenutno ima na tabeli svoje kvalifikacione grupe“.

Posle lošeg početka kvalifikacija i ubedljivog poraza u poslednjoj utakmici protiv Francuske na domaćem terenu, najteži zadatak novog selektora biće da na psihološkom planu oporavi ekipu.

„Bez dobre hemije i bez prave, familijarne atmosfere nema ni dobrih rezultata. Svakako da taj psihološki aspekt u ogromnoj meri utiče na perfomansu i izdanje svakog pojedinca, samim tim i na učinak reprezentacije. Moj prvi zadatak biće da im povratim izgubljeno samopouzdanje, da ih ponovo ubedim u ono što je apsolutno činjenica, a to je da se radi o fudbalerima velikog potencijala. Ovo što se desilo na početku kvalifikacija treba da shvatimo kao jedan nesrećan splet okolnosti i da svim resursima vratimo momke na pravi kolosek. Ne bih se prihvatao posla da ne verujem u njihov talent i kvalitet“.

Rogića već u novembru očekuju prvi ispiti sa novom selekcijom, protiv Farskih Ostrva i Ukrajine.

„Nalazimo se praktično na novom početku i najispravniji način je da se fokusiramo na kratkoročne ciljeve. Da se ne bavimo kalkulacijama i šansama za plasman na Evropsko prvenstvo koje su u ovom trenutku svedene na teoriju. Ići ćemo od meča do meča, naša obaveza je da svu svoju energiju usmerimo na prva dva duela protiv Farana i Ukrajinaca. Da potpuno promenimo energiju u ekipi, da uspostavimo određene principe igre i da se dogovorimo oko vrlo jasnog modela po kome bi trebalo da funkcionišemo na svakoj narednoj utakmici. Ubeđen sam da će u tom slučaju i kvalitet ovih momaka doći potpuno do izražaja“ izjavio je Aleksandar Rogić.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

BARSELONA OSIGURALA NAJVAŽNIJI POTPIS: Otkupna klauzula 1.000.000.000 evra!

MIJAILOVIĆ PRED DUEL SA NOVOSAĐANIMA: „Vojvodina je uvek Vojvodina, klub čije ime poziva na oprez“!