0
Fudbal

FOTO: UEFA

NE PREDAJU SE: Superliga nastavlja borbu!

Objavljeno: 14.10.21 u 23:53

Juventus, Barselona i Real Madrid ne znaju kad da stanu. 

Fudbalski svet je početkom godine pogodila velika vest da najbogatiji klubovi sveta na čelu sa Florentinom Prezom žele da osnuju sopstvenu ligu pod nazivom Superliga Evrope.

Ovakva ideja je i poslednjem trenutku sprečena od strane UEFA i mnogobrojnih navijača koji su se osetili izdato od strane svojih klubova, odnosno njihovih vlasnika. Mnogi klubovi su istupili kada je u pomoć UEFA došla FIFA sa „pretnjom“ da igrači koji budu nastupali u Superligi neće moći da igraju za reprezentacije.

Prema pisanju  „Frankfurter Algemajne“ tri kluba koja su ostala verna ideji (Juventus, Barselona i Real Madrid) vraćaju priču od takmičenju bogatih klubova tako što stavljaju pritisak na UEFA preko Evropskog parlamenta i Evropske komisije.

Iako je ideja o realizaciji Superlige brzo osujećena, izleda da nije totalno iskorenjena. Čelnici pomenutih klubova ne žele da odustanu od svojih planova, tako da bi u narednom periodu mogli da očekujemo novi „napad“ za osnivanje novog takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter