0
Fudbal

Fudbal FK Partizan Promocija Ivica Iliev Beograd, 28.05.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

IVICA ILIEV IMA SAMO REČI HVALE: „Kakav Haland, on je bio najveći talenat“!

Objavljeno: 14.10.21 u 21:25

Jedan od čelnika crno-belih istakao da je dete Partizana veći talenat od Norvežanina. 

Dušan Vlahović sjajnim partijama kako u dresu Fiorentine, tako i u državnom dresu privlači pažnju najvećih klubova sveta. Klub iz Firence jedva je uspeo da sačuva mladog napadača od letošnjih ponuda Totenhema i Vest Hem junajteda.

Ivica Iliev je u rezgovoru za „FirenzaViola“ rekao da se Vlahović i Haland mogu svrstati u isti koš kada su u pitanju mladi napadači.

„On misli samo na teren. Sećam se da je slobodne dane koristio kako bi trenirao. I nakon treninga je ostajao duže. Gleda samo ispred sebe, jak je u glavi, ima karakter šampiona i ništa ga ne može poremetiti na putu do cilja.“

Sportski direktor otkako je došao u Partizan primetio je Vlahovića i jasno stavio do znanja da je bio jedan od najvećih talenata.

„Upravo kada sam postao sporski direktor, došao je glavni skaut jednog od najvećih svetskih timova. Bio je to februar 2016, najkasnije mart. Rekao mi je da nema talenta u svetu poput Vlahovića iz klase 2000. Pet godina kasnije se može reći da je bio u pravu. Tada Haland još nije bio poznat. Videlo se da Dušan raste iz meseca u mesec. Žao mi je što nije ostao duže u Partizanu, ali ko zna, možda će se jednog dana vratiti kući. Kada je otišao, osećao sam se loše, bio sam ubeđen da još nije dao sve što može u prvom timu“

Podvukao je da Partizan može da se pohvali sa još mnogo mladih igrača koji bi mogli ostaviti veliki trag u srpskom fudbalu.

„U Fiorentini dobro poznaju naše mlade igrače. Imamo krilnog napadača Nemanju Jovića. Onda i Marka Milovanovića (2003) i Sameda Baždara (2004). Svi su napadači.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter