0
Ostali sportovi

FOTO: Unsplash/maarten-duineveld

IMA TITULU SVETSKOG ŠAMPIONA I DVE OLIMPIJSKE MEDALJE: Pogledajte čime se danas bavi legendarni Finac! (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.21 u 13:51

Živi kao normalan čovek i to mu je najvažnije.

Jedan od legendarnih finskih sportista Jane Ahonen, takmičio se u ski-skokovima, gde je beležio  neverovatne rezultate. Tokom karijere je čak 5 puta bio svetski šampion, osvojio je 2 olimpijska srebra i 5 puta je trijumfovao na turneji „Četiri skakaonice“.

Ipak, kada su ljudi čuli čime se sada bavi, blago je rečeno da je većina ostala u šoku. Naime, Ahonen je odlučio da ne ostane uz ski-skokove, odbio je mnoge trenerske ponude i direktorske funkcije, da bi se bavio poslom koji je zavoleo još kao klinac.

U detinjstvu sam uvek gledao automobile, motore, nekad nešto popravljao, Volim posao zanatlije. Uživam kada popravljam, opremam automobile, kampere. Mušterije me redovno zovu. Drago mi je što živim kao normalan čovek, rekao je Ahonen.

On sada radi u jednom salonu automobila, gde se pored prodaje bavi i popravkom istih. Sigurno nekarakteristično za rekordera po broju podijuma u Svetskom kupu. Finac ih je osvojio 108, ali je nakon karijere odlučio da uživa u životu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter