0
Fudbal

Dejan Stankovic Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

EMOTIVNI STANKOVIĆ: „Zvezda je jedan od najvećih klubova Balkana“!

Objavljeno: 14.10.21 u 20:37

Šef struke crveno-belih ispričao da li je želeo da postane trener i kako se desilo da se vratio u voljeni klub kao trener. 

Sjajne partije Crvene zvezde sa Dejanom Stankovićem na klupi privukle su veliku pažnju srpske fudbalske javnosti, ali i stranih medija.

Nekadašnji reprezentativac istakao je da nije lako kada kao mladi napustite domovinu, ali da DNK Zvezde zauvek ostaje pod kožom.

„Kao prvo, posle 22 godine sam se vratio kući. Žena i deca su ostali u Milanu, Filip sada živi u Amsterdamu pošto je prešao u Volendam. Nije jednostavno ali i sada osetim uzbuđenje kada pomislim da sam se vratio ovde. Dete koje je nekada skupljalo lopte Mihajloviću, Jugoviću, Savićeviću i celoj toj generaciji zvezda koje su osvojile Kup evropskih šampiona i uspisali se najvećim slovima u istoriju ove zemlje. Imao sam sreće da budem dete tih godina, da kasnije zaigram za Zvezdu, da postanem najmlađi kapiten, da osvajam trofeje… Otišao sam veoma brzo, sa 19 godina, ali do tada sam naučio šta znači braniti boje Crvene zvezde. To je nešto što vam ostane tetovirano pod kožom za sva vremena. Moja najveća pobeda je da sam sada svaki dan opet u mojoj kući gde je sve počelo. To je za mene mnogo više od fudbalskog izazova“- počeo je Stanković.

Kada je u pitanju njegova trenerska karijera, označio je da nikada nije razmišljao o trenerskom poslu, ali da sada uživa u tome.

„Iskreno, nisam. Uvek sam pokušavao da predriblam tu ideju da postanem trener. Ali sada uživam svakog dana u ovom sjajnom klubu i sa ovom spektakularno dobrom grupom momaka. U decembru će biti dve godine da sam ovde i za to vreme sam imao nula problema. Mogu za sebe da kažem da sam srećan čovek. Imamo i bravurozan stručni štab u kojem su i trojica italijanskih momaka: Điđi Brivio, Vinćenco Saso i Federiko Panonćini. Ne plaše se da mi kažu kada nešto pogrešim i sjajno su se navikli na ovdašnji stil života u Zvezdi i Beogradu.“

Mediji sa „Čizme“ su zadivljeni večitim derbijem Partizana i Crvene zvezde, te su ga pitali kakav je osećaj pobediti u najvećem državnom derbiju.

„Kao i svake godine… Istina je da smo trenutno iza Partizana na tabeli, ali biće to duga i neizvesna borba. Imamo dva boda manje, ali nastavljamo trku, jer zaslužujemo to mesto u Evropi koje jurimo. Uz sav respekt prema Partizanu, mi već petu godinu igramo grupnu fazu evrokupova. Leto je za nas najveći stres! Kada svi odmaraju i pripremaju se, mi igramo kvalifikacione utakmice od kojih zavisi život ovog kluba. Evropa donosi klubu novac i sponzore. Bez toga, ulazimo u probleme. Nije normalno da najvažnije utakmice u sezoni igramo u julu i početkom avgusta?! Ali radimo na tome da poboljšamo koeficijent. Sada smo 12. u Evropi, a ako budemo 11, jedna ekipa će imati direktan plasman u Ligu šampiona. Težimo ka tome da to budemo mi“- nastavio je Stanković.

Za kraj je upitan da prokomentariše dvomeč sa Milanom, koji je ujedno bio i najveći trenerski izazov.

„Kada se prisetim tog dvomeča, mogu da pričam o njemu sa velikim zadovoljstvom. Izašli smo na teren ponosno i uzdignute glave, i odigrali dve odlične utakmice. Pogotovo onu u Milanu sa desetoricom. U redu, oni su jači. Dosta jači, ali sam ponosan kako smo odigrali. Da smo imali malo više sreće u žrebu, mogli smo da doguramo još dalje i da se tamo sretnemo sa Milanom“- zaključio je Stanković za „Tutomerkato“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter