0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ NAKON NOVOG TRIJUMFA U EVROLIGI: ‘Odbrana na visokom nivou! Ofanzivno smo bili znatno bolji u drugom poluvremenu’ (VIDEO)

Objavljeno: 13.10.21 u 22:15

Odlično izdanje ekipe sa Malog Kalemegdana!

U okviru 3. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na našem kontinentu, Crvena zvezda je ugostila Žalgiris. Gosti iz Kaunasa su pružili snažan otpor, ali nisu imali rešenje za izvanrednu defanzivu crveno-belih. Izabranici Dejana Radonjića su u drugom poluvremenu bili kvalitetniji rival na obe strane terena i na kraju su zasluženo slavili, rezultatom 73:61.

Odličnu utakmicu odigrao je Nikola Kalinić! Reprezentativac Srbije je meč završio sa 15 postignutih poena. Zapaženu ulogu imali su Ognjen Dobrić sa 13 postignutih poena, Luka Mitrović sa 12 i Nejt Volters sa 11 poena. Američki organizator igre je zabeležio i učinak od šest uhvaćenih lopti i sedam uspešnih dodavanja.

Nakon utakmice i važnog trijumfa za aktuelnog šampiona ABA lige, oglasio se Dejan Radonjić. 

-Osećaj posle utakmice je veoma dobar. Ovo je izuzetno bitna pobeda za nas, naročito imajući u vidu momenat u kojem se nalazimo i sve probleme sa kojima se suočavamo. Utakmica je bila veoma teška od početka do kraja. Naša odbrana je bila na dobrom nivou skoro svih 40 minuta, ali smo ofanzivno bili daleko bolji u drugom poluvremenu. Baš kao što sam rekao na poluvremenu – trebalo je da zaigramo bolje u napadu, a to smo i učinili. Čestitao bih svojim igračima – poručio je šef stručnog štaba Crvene zvezde. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter