0
Ostali sportovi

ODRŽANO MEĐUNARODNO PLIVAČKO TAKMIČENJE: Beograd domaćin!

HotSport
Objavljeno: 13.10.21 u 16:50

Beograd čeka nove plivačke medalje

U Beogradu, na zatvorenom bazenu SC „25. Maj – Milan Gale Muškatirović“ od 15. do 17. oktobra 2021. godine održaće se međunarodno plivački miting mediteranskih zemalja Komen Kup u plivanju – Beograd 2021. Za ovo takmičenje, koje se posle 2009. godine ponovo održava u našem glavnom gradu prijavilo se 16 zemalja sa ukupno 198 plivača i preko 50 trenera i zvaničnika. Sudije će ukupno čak 554 puta dati start za početak trke koji će se rasporediti u tri dana (prepodnevni program počinje u 09:00, a popodnevni od 17:00 časova).

Start trka je planiran u petak 15. oktobra u 09:00, a zvanično otvaranje, u nešto izmenjenom formatu, poštujući propise nadležnih institucija oko virusa kovid19, održaće se istog dana od 16:40.

Na ovom takmičenju nastupiće plivači uzrasta od 13 do 16 godina. Medaljama će se nagraditi takmičari koji su se plasirali kao prvi, drugi i treći u svim individualnim disciplinama i štafetama. Na osnovu ostvarenih bodava na kraju takmičenja proglasiće se najuspešnija ekipa u muškoj konkurenciji i u ženskoj konkurenciji, kao i ukupni pobednik koji će dobiti Komen Kup trofej kao glavnu nagradu. Ministarstvo omladine i sporta, pomoglo je organizaciju ovog velikog događaja.

Reprezentaciju Srbije čine plivači: 1. Petar Popović, 2. Uroš Živanović, 3. Ognjen Pilipović, 4. Nikola Simić, 5. Luka Bijele, 6. Ognjen Kovačević, 7. Nikola Dokmanović, 8. Viktor Dimitrijević, 9. Nikola Alikavazović, 10. Andrej Marković, 11. Vanja Reljin, 12. Matija Rađenović, 13. Andrea Jorgić, 14. Sofija Popović, 15. Viktorija Trankulov, 16. Andrea Davidović, 17. Katarina Ćorović, 18. Maša Cvetković, 19. Nevena Grujić, 20. Sara Bogojević, 21. Lenka Kozomora, 22. Ena Kriška, 23. Luka Janković, 24. Iva Martinović. U stručnom timu pored selektora dr Igora Beretića i predsednika Stručnog saveta PSS Dušana Veličkovića su i Milorad Radišić i Blažo Bulatović.

Velika nam je čast što je Plivački savez Srbije posle toliko godina ponovo dobio organizaciju ovog takmičenja, koje je značajan početak plivačima i plivačicama uzrasta 13-16 godina. Ono što uvek potenciramo je da plivanje jeste individualni, ali u velikoj meri i timski sport, jer uspeh dolazi upravo iz sinergije svih učesnika tima koji čine sportisti, treneri i svi partneri koji funkcionišu zajedno. Verujem da će reprezentacija Srbije predvođena selektorom Igorom Beretićem dati svoj maksimum na ovom takmičenju i obradovati nas, ne samo novim ličnim rekordima, već i dobrim plasmanom i timskim duhom – poručio je Boris Drobac, predsednik Plivačkog saveza Srbije.

Poštujući propise nadležnih institucija ulaz je zatvoren za publiku, ali će biti prenos trka na internetu i nadamo se da će ovaj, po svemu pozitivan i svima dostupan događaj biti inspiracija kako sadašnjim, tako i budućim mladim plivačkim šampionima. Pored ekkipa učesnica Plivački savez Srbije ugostiće i predsednika Konfederacije mediteranskih zemalja, Dimitrisa Diathopulosa, člana Komen biroa Džo Kurana, kao i članove komisije zadužene za plivanje pri Konfederaciji, koja će održati godišnji sastanak na kome će raspravljati o planu i programu za naredni period, kao i o budućim aktivnostima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter