1
AdmiralBet ABA Liga

Nikola Kalinic Crvena Zvezda - Buducnost ABA Regionalna Liga 4.10.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘NISAM IMAO NAMERU, IZVINJAVAM SE’: Kalinić potpuno slomljen, ponovo priča o Kosovu – njegova nova izjava je potpuno uzburkala Srbiju!

Objavljeno: 13.10.21 u 12:02

Nikola Kalinić se vratio na Mali Kalemegdan, i trenutno je jedan od lidera Crvene zvezde.

Srpski reprezentativac je u razgovoru za Sport Klub govorio o raznim temama, ali dotakao se i one koja ga posebno ‘boli’. Krilni košarkaš je crveno-beli dres nosio u sezoni 2014/2015. i vrlo brzo postao miljenik Delija, ali nakon jedne njegove izjave digla se ogromna prašina, te su navijači osuli rafal uvreda na račun Kalinića.

Dok je igrao za Fenerbahče, Kalinić je sa turskim timom gostovao Zvezdi u Beogradu, ali u hali umesto sa aplauzom, dočekan je ružnim skandiranjem.

Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek – kaže Kalinić za Sport Klub i dodaje:

Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter