0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MORALI SMO DA POBEDIMO ZVEZDU: Jurij Zdovc razočaran nakon poraza, spomenuo je i Dudu Ivkovića!

Objavljeno: 13.10.21 u 21:37

Neće mu biti lako.

Košarkaši Žalgirisa pre samo nekoliko dana dobili su novog trenera. U pitanju je proslavljeni jugoslovenski reprezentativac Jurij Zdovc, koji je poslednji angažman imao u Metropolitanu. Njegova nova ekipa, večeras je poražena od Crvene zvezde u Štark Areni sa 73:61, a nakon utakmice slovenački stručnjak istakao je da je Žalgiris morao da pobedi ovaj meč.

Morali smo da pobedimo ovaj meč. Bili smo u igri 38 minuta, ništa specijalno, ali smo bili na par poena i čekali trenutak. Na kraju smo izgubili momenat, Zvezda je bila agresivna u odbrani i napravili smo neke greške, počeo je Zdovc.

FOTO: STARSPORT

Potom se osvrnuo i na ekipu Crvene zvezde, rekavši da ih dobro zna, kao i da njegovom timu trenutno fali snage i visine. Podsetimo, Žalgiris od nedavno ne može da računa na nekadašnjeg kapitena Partizana Žofrija Lovernja koji se povredio.

Zvezdu dobrom znam. Znali smo da nas čeka fizički teška utakmica, da će nas izbaciti iz ritma… U tom segmentu nam ne leže, fali nam snage i visine. Imamo probleme i sa povredama, čak su se dvojica povredila večeras…. Bez Lovernja je teško, bitan nam je igrač, puno bi nam pomogao pod košem. Kada sam potpisao ugovor nisam razmišljao, nisam znao da idemo u Beograd. Bilo da igram protiv s kim ne bi bilo lako. Uvek mi je lepo u Beogradu zbog atmosfere. I kada sam igrao to je to, zato se igra košarka, istakao je bivši strateg Cedevite.

Za sam kraj, Zdovc je pričao i o nedavno preminulom Dušanu Dudi Ivkoviću.

Neka čovek počiva u miru. Kada radiš u košarci ceo život, nikada nisam prestajao, vreme ide i odjednom stane. U takvim trenucima se prisetiš svih godina i normalno dođe emocija, bile su njegove reči.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter