Foto: KK Partizan
in , ,

CRNO-BELA TUGA: Navijači Partizana van sebe, legendarni košarkaš preminuo na svoj rođendan!

Legendarni košarkaš Partizana i reprezentacije Jugoslavije preminuo je u Beogradu, na svoj 77. rođendan.

Legendarni košarkaš Partizana i reprezentacije SFR Jugoslavije, Dragutin Miško Čermak, preminuo je 12. oktobra u rodnom Beogradu, na svoj 77. rođendan.

Član čuvene generacije reprezentacije Jugoslavije koja je 1970. postala prvak sveta u Ljubljani, košarku je počeo da igra u Radničkom iz Beograda, odakle je 1969. prešao u Partizan. U redovima crno-belih, Čermak je bio jedan od najboljih igrača sve do 1973. godine. Igrao je u generaciji sa Farčićem, Latifićem, Zečevićem, Beravsom, Todorićem, Kićanovićem, Dalipagićem i drugim asovima. Iz Partizana, Čermak je otišao u holandski Donar, zatim francuski Lijež i potom ponovo u beogradski Radnički.

FOTO: KK Partizan

Kao trener, Dragutin Čermak je od 1980. godine radio u Kuvajtu, Ujedinjenim arapskim emiratima, Francuskoj, Jordanu i Alžiru.

Od 1968. do 1972. Čermak je nosio plavi dres reprezentaciej SFR Jugoslavije sa kojom je 1970. u Ljubljani postao šampion sveta. U Meksiku 1968. Čermak je postao Olimpijski vicešampion, a 1969. i 1971. je bio deo plavog tima koji je dva puta osvajao srebrne medalje na Evropskom prvenstvu.

Vreme i mesto sahrane Dragutina Čermaka, biće objavljeni naknadno.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

POSLEDICA PROPUŠTENIH PRIPREMA: Stanković se suočava sa ozbiljnim problemom, napadač zbog povrede propušta meč sa Midtjilandom!

‘NISAM IMAO NAMERU, IZVINJAVAM SE’: Kalinić potpuno slomljen, ponovo priča o Kosovu – njegova nova izjava je potpuno uzburkala Srbiju!