1
Fudbal

Srbija v Azebejdzan - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd,12.10.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

VLAHOVIĆ SA DVA GOLA NASTAVIO GOLGETERSKU SERIJU: Srbiju čeka „finale“ u Portugalu! (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.21 u 22:47

Reprezentacija Srbije savladala je reprezentaciju Azerbejdžana rezultatom 3:1.

Srbija je u meč ušla sa imperativom pobede kako bi u poslednjem meču imala priliku da se sa Portugalom bori za prvo mesto u grupi i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Katru 2022. godine.

Pobedu Srbiji doneo je Dušan Vlahović sa dva gola i uspeo da ranim golom u drugom poluvremenu anulira grešku Predraga Rajkovića u završnici prvog poluvremena.

Srbija je od samog početka uspostavila dominaciju na terenu i pokazala da je tim koji se pita na ovom meču. Prvu ozbiljnu priliku na meču imao je Dušan Vlahovića kada se odlično izborio za prostor i šutirao sa 16 metara, ali je pogodio stativu. Već u sledećem napadu ponovo je Srbija zapretila i pogodila stativu, ali ovoga puta nju je pogodio igrač gostiju te su imali sreće što lopta nija završila u golu.

Propustio je Azerbejdžan veliku priliku u 20. minutu meča, Ozobić je imao zicer, nikog oko sebe po centrali na nekih 10ak metara, ali je šutirao pored gola. Ipak u 28. minutu Hahverdi povlači Vlahovića, a sudija nije imao dilemu i pokazuje na belu tačku, a napadač Fiorentine bez većih problema trese mrežu Azera.

Nastavila je Srbija sa sjajnom igrom u nastavku meča, a Milinković- Saviću je poništen gol nakon konsultacije sa VAR-om, ali je onda usledio šok. Rajković je napustio gol, loše primio loptu i klizećim startom predao je protivniku. Mahmudov je imao lak zadatak da loptu smesti u praznu mrežu.

Nastavila je Srbija da napada I u drugom poluvremenu, a inicijativa je odmah donela šanse. Prvo je Jović šutirao pored gola, a zatim je SMS zatresao prečku koja se isprečila da se igrač Lacija upiše u strelce I donese novu prednost Srbiji. Ipak, iako SMS nije uspeo, uspeo je Vlahović koji je pogodio nakon koji je usledio nakon prečke. Šutirao je Lazović, lopta se odbila do Dušana koji ju je smestio u mrežu Azera.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbija je I posle gola bila ekipa koja dominira. Ređale su se šanse Vlahovića, Jovića, Tadića ali je golman Azerbejdžana nastavio sa briljijantnim intervencijama. Pokušala je Srbija da zatvori meč, a u 81. minutu sudija je dosudio još jedan penal. Tadić je uzeo loptu I sigurno izveo najstrožu kaznu.

Do kraja meča Srbija je igrala sa pola snage I bez većih problema privela meč kraju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Sta stavljas sliku ovog malog bez mozga.On golmani i onaj trta koga niko nece, samo zauzimaju mesto mladima koji su mogli da debituju i krenu.Da su Rajkovic Radonjici i, Jovic i dosli iz Radnickog ,Vojvodine ili partizana odavno bi bili van reprezentacije.Ne da nista ne doprinose , sad su poceli da asistiraju protivniku.. Jednostavno cepanice.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter