0
Domaći fudbal

Fudbal Super Liga Ling Long season 2019-2020 Radnicki v Partizan Umar Sadiq Nis, 28.09.2019. foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

PORTUGALAC OTKRIO ISTINU O SADIKU: Španci su došli po drugog igrača, a kupili su Nigerijca!

Objavljeno: 12.10.21 u 18:51

Neverovatna priča!

Nekadašnji napadač Partizana, Umar Sadik, blista u dresu španske Almerije. Nigerijac je prethodne sezone pružao sjajne partije u Segundi i brojni evropski velikani su pokazali ozbiljno interesovanje za njegove usluge. Sadik je odlučio da ostane u Almeriji i trenutno je najbolji strelac, po rangu drugog najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Španiji. Almerija je glavni kandidat za ulazak u LaLigu, a Sadik je do sada postigao šest pogodaka i upisao dve asistencije.

Partizan je od prodaje sjajnog golgetera odmah zaradio 5 miliona evra, a onda su usledili bonusi. Crno-beli su najpre prihodovali 500.000 evra kada je Nigerijac postigao 20. gol u dresu Almerija, a istu sumu su dobili kada je Sadik zabeležio 50. nastup u dresu španske ekipe.

U redovima aktuelnog vicešampiona Srbije se nadaju da ću uskoro uslediti i onaj glavni bonus! Partizan će zaraditi još čak 3 miliona evra, ako se Almerija plasira u LaLigu za vreme Sadikovog mandata.

Fudbal Super League Season 2020-2021
Partizan v Rad
Umar Sadiq (L) Martin Novakovic
Beograd, 12.09.2020.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Tokom dana se u Španiji pojavila veoma interesantna priča! Nekadašnji šef stručnog štaba Almerije, Žoze Gomeš, otkrio je da je Sadik sasvim ‘slučajno’ zadužio opremu Almerije. Portugalac je govorio za El Pais.

-Tražili smo zamenu za Darvina Nunjeza kojeg smo za 20.000.000 evra prodali u Benfiku i morali smo da budemo pažljivi u izboru. U Portugaliji se srpsko prvenstvo prati dosta među fudbalskim ljudima. Pričali su mi o Partizanovom napadaču koji je igrao za portugalski Nasional (Rikardo Gomeš). Hteli smo da vidimo njega, a videli smo Sadika. Zaintrigirao me je i rekao sam upravi kluba da ga svakako dovede. Otišli smo po jednog, a vratili se sa drugim igračem. Da, bila je to slučajnost. Ali takve stvari se dešavaju u fudbalu – istakao je Gomeš u razgovoru  za El Pais, prenosi Mozzart Sport.

Iskusni stručnjak smatra da Sadik još može napredovati.

Sadik ima veliko srce ali ponekad reaguje impulsivno i brzopleto pa privlači previše pažnje. Kao fudbaler ima impresivan potencijal. Fizički je sa visinom od 192 centimetra privilegovan u odnosu na rivale – rekao je Portugalac.

Almeriju sa klupe sada predvodi Rubi. Aktuelni šef stručnog štaba trenutnog lidera na tabeli Segunde, ima samo reči hvale za Umara.

-On bi se savršeno uklopio u nekom klubu iz Lige šampiona. Umar Sadik ne samo da postiže golove, već mnogo doprinosi timskoj igri. Mnogo toga je preživeo sa 24 godine ali definitivno može još da napreduje. Bitno je da verujete u njega, a on će vam odgovoriti na ukazano poverenje – zaključio je Rubi.

Sadik je u Partizan stigao 2019. godine kao fudbaler Rome. Napadač iz Nigerije je postigao 23 pogotka u dresu crno-belih i brzo je zadobio simpatije navijača.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter