0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

VELIKO IZNENAĐENJE VEĆ U TREĆEM KOLU ABA LIGE: FMP savladao Cedevita Olimpiju nakon produžetka!

Objavljeno: 11.10.21 u 22:12

Velika pobeda za Pantere.

Košarkaši FMP-a su savladali Cedevita Olimpiju u trećem kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 89:92. Uspeli su izabranici Nenada Stefanovića da nadoknade deficit od 13 poena i da u dvorani Stožice odnesu još jednu pobedu koja će im dosta značiti u nastavku sezone.

Prva četvrtina bila je prilično izjednačena, dok su u drugoj domaći nametnuli svoj ritam, pa se na veliku pauzu otišlo sa rezultatom 41:34. Markus Kin i Jaka Blažič predvodili su Ljubljančane i u trećem periodu, a u poslednjoj deonici desio se preokret. FMP je timskom igrom i dobrom odbranom uspeo da pomrsi konce favoritu, bili su nadomak pobede, ali je meč otišao u prodžetak.

FOTO: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Dobro su se gosti pomučili za ovaj trijumf, ali je vredelo. Najefikasniji bili su Radonjić sa 16, Nevels sa 15, dok su Pavićević i Izundu dodali po 14 poena. Na drugoj strani, FMP nije uspeo da pronađe rešenja za Markusa Kina koji je postigao 25 poena, dok je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič stao na 17.

Podsećamo, FMP je u prvom kolu poražen od Budućnosti, u meču u kome su takođe imali rezultatski priključak sve vreme. Potom je usledila pobeda protiv Igokee, a sada i protiv Cedevita Olimpije. U narednom kolu, Panteri će se sastati sa Mornarom u Železniku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter