0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka, kvalifikacije za EP Poljska 2009.Srbija Vs. Madjarska (Hungary).from left, head coach Dusan Ivkovic, Dusan Kecman, Milos Vujanic, Novica Velickovic, Kosta Perovic, Branko Vcetkovic.Beograd, 27.08.2008..foto: Srdjan Stevanovic

TO JE GUBITAK KOJI ĆE SE TEK OSETITI: Novica i dalje ne može da se pomiri sa Dudinim odlaskom, njegove reči će vas potpuno ‘slomiti’!

Objavljeno: 11.10.21 u 22:34

Proslavljeni košarkaš Novica Veličković nedavno je otišao u ‘penziju’.

Njegova oproštajna utakmica bila je protiv Efesa u Beogradu, nakon koje je odlučio da okači patike o klin, i rastuži navijače Partizana svojim odlaskom u penziju. Novica je gostovao na TV Arena sport, gde je pričao o brojnim aktuelnim temama, a na emotivan način je govorio o Dušanu Dudi Ivkoviću.

– Ja sam imao vrhunski odnos sa njim i neku ulogu koju je on meni namenio meni u reprezentaciji pogodio je do srži. Napravio je, tada 2008. kada je preuzeo reprezentaciju mlad tim, prosek na je bio 21-22 godine. Stvarno smo napravili čudo od kvalifikacija gde smo imali samo jedan poraz – prisetio se Veličković.

Dusan Ivkovic i Novica Velickovic KSS Kosarkaski Savez Srbije, okupljanje Reprezentacija 17.2.2020. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Proslavljeni trener Dušan Duda Ivković preminuo je na dan njegove oproštajne utakmice.

– Desilo se da nas je na taj dan napustio i Duda Ivković koji mi je u jednom karijere mnogo pomogao, koga sam mnogo voleo i na taj dan se sve pomešalo.

Dudin odlazak je pogodio Novicu, koji ističe da je to gubitak koji će se tek osetiti.

Taj odnos, taj profesionalizam bio je fantastičan i mene je baš pogodilo kada nas je napustio. Pričao sam sa dosta saigrača taj dan i posle toga i mislim da je to gubitak koji će se tek osetiti. On je neko ko je stvarao i postavljao stvari na neki viši nivo iz godine u godinu. Kod njega se stvarno zna kako se radi, šta se radi, znali smo od ujutru kad se probudimo do uveče šta radimo. Veliki gubitak ne samo za našu košarku – rekao je emotivni Veličković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter