0
Fudbal

Fudbal Soccer UEFA EURO 2020 Qualifiers Srbija v Portugal head coach Fernando Santos Beograd, 07.09..2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘SRBIJA NIJE ZASLUŽILA POBEDU’: Selektor Portugala pecka ‘orlove’, tvrdi da je Luksemburg bio bolji rival!

Objavljeno: 11.10.21 u 21:11

U okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Luksemburg gostuje Portugaliji, a navijači u Srbiji će i te kako pratiti tu utakmicu.

Izabranicima Dragana Stojkovića bi odgovarao kiks Portugala, a njihov selektor Fernando Santoš se uoči predstojeće utakmice osvrnuo na duel između Srbije i Luksemburga.

On je istakao da su ‘orlovi’ potpuno nezasluženo odneli tri boda sa tog meča.

– Za nas su to tri finala, jer želimo direktno na Svetsko prvenstvo. Moramo da budemo koncetrisani na ono što dobro znamo da radimo. Ako budemo uravnoteženi bićemo blizu pobedi. Očekujem težak izazov, po onome što sam video u subotu protiv Srbije. Bilo je teško i Srbiji, Luksemburg je na kraju izgubio, mislim nezasluženo. Srbija je imala nekoliko šansi posle kontri, ali svako ko bi gledao samo statistiku bi stekao pogrešan utisak. Lopta je skoro sve vreme bila u nogama fudbalera Luksemburga – rekao je Santoš.

Selektor Portugala smatra da njegovim izabranicima uopšte neće biti lako da dođu do novog trijumfa.

– Pre pet meseci smo imali poteškoća, sa dosta truda smo stigli do bodova. Luksemburg uvek pokušava da izađe i igra. Žele da imaju loptu, defanzivno su solidni. Protiv Srbije nisu igrala dva najvažnija igrača, Žerson Rodrigez i Kristofer Martins, u utorak će biti tu. Ne očekujem da se povuku u bunker. Ovo je poslednji tračak nade za njih. Ne bi imalo smisla da igraju samo na kontre… Teoretski, pošto će se otvoriti, biće i više mogućnosti za nas.

Podsetimo, utakmica u Lisabonu igra se sutra od 20 časova i 45 minuta, dok će u isto vreme u Ljutice Bogdana snage odmeriti reprezentativci Srbije i Azerbejdžana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter