0
Domaći fudbal

FOTO: FK Grafičar

‘HOĆU DA BUDEM KAO BOAĆI’: Grafičar doveo ozbiljna pojačanja, na Senjak stigao tandem iz Gane!

Objavljeno: 11.10.21 u 23:13

Mladi fudbaler čeka priliku da debituje, možda već u sredu protiv Bačke.

Fudbalski klub Grafičar u tekućoj sezoni Prve lige Srbije, nema ambiciju da se plasira u Superligu, kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Napravljen je zaokret u klupskoj politici i kao primarni cilj navedena je promocija mladih igrača i potpuna stabilizacija kluba. Gradi se novi stadion u okviru kojeg je već izgrađeno deset apartmana za smeštaj igrača.

Bošku Đurovskom i njegovom stručnom štabu sigurno nije lako da naprave kontinuitet igara i rezultata kada na raspolaganju uz tri iskusna fudbalera imaju 20 golobradih momaka, od kojih je većina „sveže“ punoletna. Veruju na Senjaku da je ulaganje u mladost, rad i talenat jedini ispravan put koji će možda ne odmah, ali u budućnosti sigurno doneti rezultat. U prilog tome govori i dolazak dva nova, mlada fudbalera, internacionalaca iz Gane, Abdula Muiza Majeda i Abdula Rahima Alhsana. Rahim je već upisao debi za Grafičar, dok Muiz i dalje čeka priliku da debituje. Možda već u sredu protiv Bačke.

– Nisam mnogo znao o Beogradu i Srbiji pre nego što sam stigao u Grafičar. Čuo sam samo za Crvenu zvezdu jer sam pratio njene utakmice u Ligi šampiona. To sam naravno činio i zbog mog sunarodnika, Ričmonda Boaćija koji je nastupao za klub. Voleo bih da u Srbiji napravim sličnu karijeru kao on – razmišljanje je Abdula Muiza, fudbalera rođenog 2001. godine.

Abdulov dolazak u Beograd poklopio se sa početkom kišnih dana u srpskoj prestonici. Nije stigao da upozna grad, slobodno vreme uglavnom provodi trenirajući i spremajući se za debi u timu Boška Đurovskog.

– Oduševljen sam treninzima. Grafičar je idealna sredina za razvoj mladih igrača. Intenzitet je jak, velika je borba za svaku poziciju i to mi prija. Želim da napredujem što više. Da se igrama i zalaganjem zahvalim ljudima koji su u meni prepoznali potencijal i doveli me u klub. Za sada je sve kako treba – ne skidajući osmeh sa lica, otkriva Muiz.

Abdul nam je otkrio i da redovno prati utakmice u najjačim evropskim fudbalskim ligama, da mu je omiljeni klub Barselona a omiljeni igrač:

– Serhio Buskets. On mi je broj jedan. Igramo na istoj poziciji zadnjeg veznog i često na treninzima pokušavam da kopiram njegov stil igre – jasna je poruka za kraj novog fudbalera Grafičara, Abdela Muiza.

Meč 12. kola Prve lige Srbije, Grafičar će odigrati u sredu, 13. oktobra. Protivnik je ekipa Bačke a početak susreta zakazan za 15 časova na terenu Omladinske škole FK Crvena zvezda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter