0
Fudbal

2017.06.20 Bydgoszcz Pilka nozna Mistrzostwa Europy U21 Euro U21 Serbia - FYR Macedonia N/z Kibice Macedonii Foto Norbert Barczyk / PressFocus 2017.06.20 Bydgoszcz Football UEFA Under21 Championship Poland 2017 Serbia - FYR Macedonia Kibice Macedonii Credit: Norbert Barczyk / PressFocus / NEWSPIX.PL --- Newspix.pl

DOMAĆIN JURI NOVU SENZACIJU: Nemačka stiže u Skoplje!

Objavljeno: 11.10.21 u 12:48

Borba za odlazak na Svetsko prvenstvo se nastavlja!

Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije u ponedeljak dočekuje Nemačku. Utakmica u Skoplju je na programu od 20:45h. Makedonci su napravili pravu senzaciju u prvom međusobnom susretu ove dve selekcije, u okviru aktuelnog ciklusa kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Duel odigran 31. marta u Nemačkoj, završen je trijumfom gostujuće ekipe rezultatom 1:2. Mrežu koju je čuvao Mark Andre Ter-Štegen, zatresli su legendarni Goran Pandev i Elif Elmas. Jedini pogodak za Nemačku  postigao je Ilkaj Gundogan.

Izabranici selektora Hansija Flika su favoriti pred početak utakmice, ali selekcija Severne Makedonije je već pokazala da je sposobna za velika dela. Nemačka je trenutno prvoplasirana ekipa u grupi J, sa 18 osvojenih bodova. Ekipa koju sa klupe predvodi selektor Blagoj Milevski deli 2. mesto sa Jermenijom. Obe ekipe imaju po 12 bodova, a sa četvrte pozicije im preti selekcija Rumunije sa dva boda manje.

Makedonci su u prethodnom kolu na gostovanju  ubedljivo savladali Lihtenštajn sa 0:4, dok su Nemci bili bolji od Rumunije sa 2:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter