0
Evrokupovi

Tibo Kurtoa (FOTO: Starsport)

BELGIJANAC JE BESAN: ‘Ovoliki broj utakmica u sezoni je samo zbog novca i TV prava! Samo gledaju kako da napune džepove’

Objavljeno: 11.10.21 u 13:47

Iskusni čuvar mreže smatra da sportisti nemaju vremena za odmor!

Tibo Kurtoa je razočaran tretmanom FIFA i UEFA prema profesionalnim fudbalerima. Golman je kritikovao spomenute organuzacije nakon finiša takmičenja u Ligi nacija. Belgija je u polufinalu poražena od Francuske rezultatom 2:3, a u borbi za treće mesto je izgubila od Italije sa 1:2.

Čuvar mreže je u razgovoru za španske medije istakao da je gust raspored napravljen isključivo zbog zarade i TV prava.

-Ovoliki broj utakmica u sezoni je samo zbog novca i TV prava. Pauza između dve sezone je samo 15 dana što je vrlo malo. Sledeće godine Svetsko prvenstvo je u novembru i zbog toga ćemo morati da igramo do kraja juna – rekao je istaknuti član selekcije Belgije.

(190919) — MADRID, Sept. 19, 2019 (Xinhua) — Mauro Icardi (R) of Paris Saint-Germain vies with goalkeeper Thibaut Courtois of Real Madrid during their Group A match between Paris Saint-Germain and Real Madrid at 2019-2020 UEFA Champions League in Madrid, Spain, Sept. 18, 2019. (Photo by Jack Chan/Xinhua)

Tibo je razočaran radom vodećih fudbalskih organzicija.

UEFA je protiv Superlige, ali i oni ne brinu o igračima, već samo kako da napune džepove. Sa druge strane, FIFA planira Svetsko prvenstvo na svake dve godine. Kada bi se igrači odmorili? Nikada. Vrhunski igrači će se još više povređivati, ali izgleda da nikoga nije briga za to – istakao je Kurtoa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter