0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TEŽAK PORAZ: Igokea sjajnom partijom srušila Zvezdu!

Objavljeno: 10.10.21 u 20:56

Igokea slavila protiv Zvezde u trećem kolu ABA lige rezultatom 75:68!

Crvena zvezda doživela je prvi poraz u ABA ligi ove sezone od Igokee u Aleksandrovcu. Crveno beli su loše otvorili meč i na poluvremenu gubili sa čak 22 poena razlike, a ključna je bila druga četvrtina koju je Igokea dobila sa čak 15 razlike.

Ekipa Dejana Radonjića je u ovaj meč ušla sa manjkom vremena za odmor nakon meča sa Makabijem u Tel Avivom, ali i sa povredama igrača sa kojima se tim muči od početka sezone.

Sa druge strane trener Igokee je pre početka meča stavio poseban akcenat na defanzivu rivala i istakao da je njegov tim pokušao da se odmori od naporne i zahtevne utakmice s PAOK-om i da se spremi za utakmicu protiv Crvene zvezde.

Igokea je bolje otvorila meč i posle pet minuta igre vodila sa sa 14:6, a predvodio ih je Kori Voler. Nakon tajmauta uspeli su crveno beli da vežu šest poena, ali je Igokea uzvratila istom merom i nakon prve četvrtine otišla na pauzu sa sedam minuta prednosti.

Druga četvrtina je bila najslabija koju je Zvezda odigrala ove sezone. Tim iz Aleksandrovca je igrao odlično, Voler je nastavio sa sjajnim šutem za tri, a pratili su ga Starks i Radanov, a Zvezda je za čitavu četvrtinu ubacila samo osam poena.

Ipak, uspeo je Dejan Radonjić da razdrma ekipu na poluvremenu, te su crveno beli ušli u drugo poluvreme znatno bolje.Odigrali su odličnu rolu Kalinić i Mitrović i uspeli da smanje prednost Igokee za čak 12 poena te su u poslednju četvrtinu ušli sa deset poena zaostatka.

Pokušala je Zvezda da napravi ogroman preokret ali je Igokea odigrala odličnu poslednju četvrtinu.Radanov i Voler su igrali sjajno i nisu dozvolili da se Zvezda igrački vrati u meč.

Nakon ovog meča Igokea se izjednačila sa Zvezdom na tabeli te sada obe ekipe imaju dve pobede i jedan poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter