1
AdmiralBet ABA Liga

Luka Mitrovic Crvena Zvezda - Buducnost ABA Regionalna Liga 4.10.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

LUKA MITROVIĆ OTKRIO ZBOG ČEGA SE VRATIO U ZVEZDU: Nakon prozivki je postao heroj crveno-belih!

Objavljeno: 09.10.21 u 15:04

Ponovo je među svojima.

Crvena zvezda predvođena Dejanom Radonjićem, pred start nove sezone, dovela je nekoliko povratnika. Jedan od njih je i bivši kapiten Luka Mitrović, koji je u prvih nekoliko kola pokazao da se od njega dosta toga može očekivati, a u razgovoru za MozzartSport otkrio je kako je došlo do povratka u Zvezdu.

Izbor da se vratim u Zvezdu bio je poprilično lak, da ne kažem da nije bilo preteranog razmišljanja. Stigao je poziv kluba u kojem sam proživeo najlepše trenutke, kluba koji igra u vrhu evropske košarke godinama. Od operacije 2018. krenuo sam ispočetka, išao korak po korak, uspeo da se vratim na nivo koji zahteva Crvena zvezda. Presrećan sam što sam opet tu, silno sam motivisan da pokažem da zaslužujem ovo i da imam svoje mesto u evroligaškom nivou, da imam svoje mesto u Crvenoj zvezdi, počeo je Mitrović.

Nikola Kalinic (L) and Luka Mitrovic
Aba League season 2021/2022-Crvena Zvezda v KK Split
Beograd, 24.09.2021.
foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

Zbog odsustva Majka Cirbesa, Luka povremeno igra i na pozicija centra, koja mu nije primarna, ali daje do znanja da i tako može da pruži ogroman doprinos. Mitrović daje do znanja da mu je ova uloga itekako poznata, kao i da se stalno trudi da istakne svoje prednosti.

Možda nekog iznenađuje moje igranje na poziciji ’pet’, za mene to ništa nije strano. Sezonu u Manresi sam igrao isključivo kao centar, tada sam video u stvari da mi prija takva uloga. Da mogu da pružim dobru igru i pokažem svoje kvalitete. Bilo je momenata i prošle sezone u Budućnosti gde sam igrao na centru. Usled nesrećnih okolnosti i manjka igrača na početku sezone dobio sam više prostora na petici i osećam se komforno. Trudim se da sve svoje prednosti u odnosu na druge istaknem, a nedostatke sakrijem, zaključio je Luka Mitrović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter