0
Fudbal

(190904) -- DOHA, Sept. 4, 2019 (Xinhua) -- Image of the emblem of 22nd edition of the FIFA World Cup is shown on the building at Souq Waqif market in Doha, capital of Qatar, on Sept. 3, 2019. The Official emblem of the FIFA World Cup Qatar 2022 was unveiled worldwide on Tuesday. (Xinhua/Nikku)

IRSKA UBEDLJIVA U BAKUU: Majstorija Erana Zahavija nije bila dovoljna ni za remi! ! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.21 u 20:46

Grci u samom finišu slomili otpor Gruzije!

U tereminu od 18:00h, odigrano je pet utakmica u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Domaćoj javnosti, pažnju je privukao duel između Azerbejdžana i Republike Irske. Ove dve selekcije se nalaze u grupi A, u kojoj se takmiči reprezentacija Srbije.

Utakmica odigrana na Olimpijskom stadionu u Bakuu, završena je ubedljivom pobedom gostujućeg tima. Irci su od samog starta bili bolji rival i slavili su rezultatom 0:3.

Gosti su do vođstva stigli već u 7. minutu. Kalum Robinson je zatresao mrežu golmana Magomedalijeva. Isti fudbaler je duplirao prednost Irske u 39. minutu igre. Nekadašnji igrač Aston Vile je iskoristio asistenciju iskusnog veziste Horgana.

Azerbejdžan je u nastavku pokušao da barem ublaži prednost protivnika, ali izabranici selektora De Biasija nisu bili uspešni u realizaciji.

Konačan rezultat postavljen je u samom finišu utakmice. Ogbene se upisao u strelce pogotkom u 90. minutu.

U grupi A se nalaze još Srbija, Luksemburg i Portugal. Orlovi od 20:45h igraju protiv Luksemburga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Škotska je u direktnoj borbi za drugo mesto u grupu F bila bolja od Izraela! Utakmica na stadionu u Glazgovu je završena rezultatom 3:2.

Gosti su poveli već u 5. minutu. Pogodak iskusnog Erana Zahavija je obeležio meč! Aktuelni član PSV je majstorijom iz slobodnog udarca savladao čuvara mreže domaće selekcije.

Fudbaler Aston Vile, Džon Mekgin, doneo je izjednačenje golom u 30. minutu. U ulozi asistenta našao se Robertson.

Munas Dabur uvek igra na visokom nivou u dresu nacionalnog tima. Bivši fudbaler Salcburga je zatresao mrežu Krejga Gordona u 32. minutu.

Škotska je u drugom delu utakmice uspela napravi potpuni preokret. Ponovo je Robertson asistirao, a u strelce se upisao Dajks.

Konačan rezultat postavljen je u 4. minutu sudijske nadoknade! Fudbaler Mančester junajteda, Skoti Mektominej, pogodio je za veliko slavlje domaćih navijača.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Gruzija je na ‘Batumi‘ stadionu ugostila Grčku. Domaća selekcija je pružila snažan otpor, ali to nije bilo dovoljno ni za remi. Grčka je do trijumfa došla golovima u poslednjim minutima utakmice.

Igrao se 90. minut kada je Basketas uspešno realizovao jedanaesterac, a Pelkas je duplirao prednost pet minuta kasnije.

U istoj grupi odigrana je još jedan duel. Švedska je na svom terenu dočekala tzv. Kosovo. Izabranici selektora Andersona su ubedljivo savladali gostujući tim. Utakmica je završena rezultatom 3:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U Finskoj je viđena velika borba. Domaći su u Helsinkiju poraženi od Ukrajine. Jarmolenko i Jaremčuk su bili zaduženi za nezadovoljstvo domaće publike. Jedini pogodak za Finsku postigao je Puki.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter