0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

ENGLEZI I POLJACI BROJALI DO PET: Danska se igrala sa protivnikom! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.21 u 23:48

Zanimljivo veče na terenima širom Evrope!

Završene su sve utakmice današnjeg programa kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Luksemburg je ugostio Srbiju, a Orlovi su slavili rezultatim 0:1. Više o pobedi naše selekcije možete pročitati ovde. 

Andora je na svom stadionu dočekala nacionalni tim Engleske. Izabranici selektora Sautgejta su razbili današnjeg rivala i utakmica je završena rezultatom 0:5. Nisu vicešampioni Evrope imali milosti prema domaćinu.

Engleska je u vođstvo došla pogotkom Bena Čilvela. Prvotimac Čelsija je iskoristio asistenciju Sanča u 17. minutu. Do nove promene na semaforu čekalo se do 40. minuta. U ulozi asistenta našao se Fil Foden, a mrežu Andore zatresao je Bukajo Saka.

Situacija se nije značajno menjala u nastavku. Englezi su dominirali tokom celog duela. Novi as Mančester junajteda, Džejdon Sančo, upolsio je Tamija Ejbrahama u 59. minutu. Vođa napada  Murinjove Rome, još jednom je pokazao kvalitet koji poseduje. Bio je to prvi pogodak za Ejbrahama u ovom kvalifikacionom ciklusu. Nakon odlaska iz Čelsija, napadač pruža odlične partije u dresu slavne ‘Vučice‘ iz Rima.

Džejms Vard-Prouz je u 79. minutu savladao čuvara mreže domaće ekipe, a u samom finišu utakmice je postavljen konačan rezultat. Džek Griliš se upisao u strelce u 86. minutu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Reprezentacija Danske je nastavila sa sjajnim partijama! Danci su u Moldaviji savladali domaćina rezultatom 0:4. Moldavija za nešto više od 90 minuta igre nije uspela da uputi udarac ka golu Kaspera Šmajhela.

Golove za gostujući tim su postigli Andreas Skov Olsen, Simon Kjer, Kristijan Norgard i Joakim Mele. Zanimljivo je da su Danci sve pogotke postigli u prvom poluvremenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poljska je takođe blistala večeras, mada se mora priznati da su za protivnika imali značajno slabiju ekipu. Sa druge strane terena, nalazila se reprezentacija San Marina. Poljaci su Varšavi slavili sa ubedljivih 5:0.

REZULTATI:

Kazahstan – Bosna i Hercegovina 0:2

Litvanija – Bugarska 3:1

Azerbejdžan – Republika Irska 0:3

Finska – Ukrajina 1:2

Gruzija – Grčka 0:2

Škotska – Izrael 3:2 

Švedskatzv. Kosovo 3:0

Farska Ostrva – Austrija 0:2 

Mađarska – Albanija 0:1 

Švajcarska – Severna Irska 2:0

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter