0
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - AUGUST 21: Smail Prevljak of Red Bull Salzburg in action during the UEFA Champions League Play Off First Leg match between FK Crvema Zvezda and FC Red Bull Salzburg at Rajko Mitic Stadium on August 21, 2018 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

BITNA POBEDA BiH: Bugari prokockali šansu za baraž! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.21 u 17:09

Bosna do prve pobede, Bugarska polako gubi nade i za baraž. 

Bosna i Hercegovina je otputovala u Kazahstan samo sa jednim ciljem, a to je pobeda. Nije lako igrati protiv tima koji nema šta da izgubi, dok pritom morate da jurite pobedu koja bi omogućila baraž. BiH je odlično počela moč i posle nekoliko uvodnih prilika Prevljak postiže gol u 25. minutu. Ovaj gol omogućio je rasterećeniju igru gostiju, a kada je Kazahstan krenuo po izjednačenje, ponovo Prevljak kazni neopreznost i postavlja konačan rezultat 0:2.

U istom terminu, Litvanija je dočekala Bugrasku. Ni jedan ni drugi tim nisu imali preterano velike šanse da bi mogli da se nađu čak ni u baražu. Ipak, na ovoj utakmici nešto veće šanse za pobedu imala je Bugarska, koja je mogla da dođe u prednost već u 14. minutu, ali priliku da zatrese mrežu sa bele tačke nije iskoristio Iliev. Kazna za promašeni penal je stigla vrlo brzo, u 18. minutu, kada je Lasickas psotigao gol. Bugari su svim silama krenuli u napad, pa su i uspeli da postignu gol u 64. minutu. Gostima nije bio dovoljan remi, a na kraju su ostali i bez jednog boda, vezista Kernič je postigao brza dva gola i tako obezbedio pobedu od 3:1.

BiH sledeću utakmicu igra protiv direktnog rivala za baraž – Ukrajine. Bugarska će pokušati da zakompilkuje sitauciju protiv Severne Irske.

Rezultati kvalifikacija za SP:

Subota

Litvanija-Bugarska 3:1 (1:0)

(Lasickas 18, Kernič 82, 84; Despotov 64)

Kazahstan-BiH 0:2 (0:1)

(Prevljak 25, 66)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter