0
Fudbal

FOTO: FSS

‘KO IH OLAKO SHVATI, IMAĆE PROBLEM’: Piksi najavljuje ofanzivnu Srbiju i upozorava na kvalitete rivala!

Objavljeno: 08.10.21 u 19:56

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije izneo je očekivanja pred meč protiv Luksemburga.

Uoči utakmice šestog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, Dragan Stojković je istakao da je cilj jasan, ali i da je svaka utakmica različita.

– Svaki meč je različit. Ne možete da imate nikad dve iste utakmice. Pretpostavljam i da će timovi biti drugačiji. Da će im faliti igrači, kao i nama. Ono što je važno je da mi imamo svoj cilj. A to je pobeda i tri boda. Osvojiti prvo mesto je važno. Treba pobediti sve tri utakmice. To nije lako, ali mi ćemo pokušati. Idemo korak po korak, rekao je Stojković.

Srbija ima pet bodova više od rivala, ali i meč prednosti, a legendarni Piksi ističe da je napadački fudbal i dalje glavna opcija.

– Naš stil fudbala je takav da možemo reći da je ofanzivan. Smatram da je to fudbal koji ljudi vole da vide. Ja kao trener želim da gledam takav fudbal kada sam na klupi.

FOTO: FSS

Naš naredni rival je u poslednje vreme igrao dobro, a Stojković je upitan da li je pratio njihove igrače, pre svih Sebastijana Tila, koji je nedavno ‘srušio’ Real u Madridu.

– Ja sam fokusiran na svoj tim. Ali, naravno da razmišljamo o protivniku i da imamo osnovne informacije, kako igraju, u kom sistemu igraju. Luksemburg više nije isti tim kao pre 10-15 godina. Daleko su ozbiljniji danas. Onaj ko misli da će biti lako, imaće problem sa njima. Napravili su progresiju pozitivnu i to je evidentno.

Proteklog vikenda je preminuo bivši predsednik Olimpija Marseja, Bernar Tapi, čovek koji je Piksija doveo u taj francuski klub.

– Tužan momenat za mene. Čovek koji je potpisao ugovor sa mnom, koji me je odveo u Marsej. Ima veliku važnost za mene i moju porodicu. Žao mi je što više nije sa nama. Ostaće u mom srcu, pamtiću ga kao velikog gospodina, zaključio je selektor Srbije.

Podsetimo, utakmica Luksemburg – Srbija se igra u subotu od 20 časova i 45 minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter