0
Košarka

KK Partizan-Zeljko Obradovic Promocija Novi Trener Head coach Beograd, 28.06.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OBRADOVIĆ OTKRIO ZAŠTO NE KOMUNICIRA SA SPANULISOM I RAŽNATOVIĆEM: ‘Lični odnos nam se raspao! On veoma dobro zna zbog čega’

Objavljeno: 07.10.21 u 17:27

Popularni Žoc poštuje košarkaško umeće nekadašnjeg reprezentativca Grčke.

Nakon 30 godine, Željko Obradović je ponovo seo na klubu Partizana. Čuveni stručnjak je u dosadašnjem delu karijere osvojio čak devet titula Evrolige i imao je priliku da radi sa najboljim košarkašima širom Evrope.

U razgovoru za grčki list ‘Sport24‘, Žoc se dotakao i svađe sa Vasilisom Spanulisom.

-Ko god me pita o njemu, ja kažem isto. On je primer, on je neverovatan radnik, on je napravio odličnu karijeru, on je igrač koji je shvatio da svaki dan može da napreduje. Dajem ga kao primer mojim mladim igračima. Ne samo njega, nego i Dijamantidisa, Šarasa, Đorđevića, Danilovića, Bodirogi itd…

Zeljko Obradovic Partizan – EFES prijateljska i oprostaj Novica Velickovic, Beograd,Srbija 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Marko Djokovic/STARSPORT

– Sećam se vremena kad sam ga zvao da dođe u Panatinaikos (2005. prim.aut). On je rekao. ‘Teneru zašto me zoveš kad imaš dva plejmejkera Lakovića i Dijamantidisa. Kako ćemo da delimo minutažu?’. Ja sam rekao i pokazao mu da će biti igrač sa više minuta u timu. Na kraju je igrao najviše. Pokušao sam da držim igrače osveženim tokom sezone jer smo imali Evroligu i grčku ligu, što je normalno.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI USPEH ZA MLADU NADU CRNO-BELIH: Partizanov fudbaler među najboljima na svetu!

-Ljudi ne znaju, u to vreme njegov menadžer me zvao u vezi odlaska u NBA. Tražio je da mu učinim uslugu jer je već prošao rok za odlazak. Ali izašao sam u susret i nisam pravio problem jer je zaista želeo da ode u NBA – rekao je Obradović, a zatim nastavio:

– Na kraju smo se razišli, znate tu priču, ali kada je oborio rekord po broju poena u EL, ja sam kao trener Fenerbahčea na toj utakmici mogao samo da mu aplaudiram. Lični odnos nam se raspao, i on zna veoma dobro zbog čega. Želim mu sve najbolje u životu – zaključio je trener Partizana.

Smatra se da je do nesuglasica došlo nakon što se plejmejker vratio iz NBA lige. Grk je odigrao još tri sezone u dresu Panatinaikosa, a onda je doneo odluku da pređe u redove najvećeg rivala. Navodi se da je Željko dogovorio sa Spanulisom da se on slobodno vrati u Sjedinjene Američke Države, a Vasilis je samo dan kasnije prihvatio ponudu Olimpijakosa.

Povodom spomenute situacije, jednom prilikom se oglasio i menadžer Miško Ražnatović.

– Izuzetno sam sarađivao sa Panatinaikosom i Željko Obradović je bio moj blizak prijatelj, ali Spanulis je želeo da promeni klub, da ode negde gde će biti vođa i razgovoru sa ljudima iz Olimpijakosa zaključio je da je to najbolje rešenje za njega.

PROČITAJTE JOŠ: ZAKUCAVANJE GODINE: Pogledajte let Džona Holinsa! (VIDEO)

– Naravno da sam znao da će mi, ako se taj transfer realizuje, odnosi sa Panatinaikosom i Željkom biti veoma loši, ali nisam na to obraćao pažnju – kazao  je Ražnatović  2017. godine na predavanju studentima Fakulteta za sport na Novom Beogradu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter