0
Košarka

Dejan Tomasevic European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosarci Eurobasket 17.9.2017. Istanbul, Turska, 17. Septembar 2017. Srbija - SLOVENIJA, Serbia - SLOVENIA (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

DEJAN TOMAŠEVIĆ SIGURAN DA ĆE JOKIĆ PONOVO IGRATI ZA SRBIJU: Džejms nije došao zbog snimanja filma, a Nikola je bio MVP!

Objavljeno: 07.10.21 u 10:09

Sigurno je da će novi selektor dosta uticati na to.

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Tomašević gostovao je u Jutarnjem programu Studija B. On je bio iznenađen na konstataciju da su navijači bili razočarani zbog Jokićeve odluke da ovo leto odmori, a istakao je da je on samo nedelju dana pre toga bio proglašen za najkorisnijeg igrača lige. Takođe, Tomašević je dodao da misli da će Nikola Jokić već naredne godine biti uz Srbiju – što bi bilo dobro i za njega i za reprezentaciju.

Ja bih podsetio da je samo nedelju dana pre toga Nikola Jokić proglašen je za MVP-a najbolje košarkaške lige – NBA. I to je možda uspeh ravan osvajanju neke medalje.Skloni smo da neke idole, uzore i pozitivne ličnosti poništimo i obrišemo šta su uradili. Mislim da će u perspektivi uskoro igrati za reprezentaciju, to bi bilo dobro za njega i našu zemlju. Sigurno će ljudi koji se brinu oko toga uraditi sve da već sledećeg leta igra za Srbiju na Evropskom prvenstvu, počeo je Tomašević.

Nikola Jokic Friendly basketball game Serbia – Lithuania 10.8.2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
litvanija srb ija

Potom se osvrnuo i na druge koji nisu bili uz svoje selekcije, pomenuvši pre svega Lebrona Džejmsa. Košarkaš Lejkersa je snimao film, a Tomašević zaključuje da patriotizam više ne postoji i da tako ne mogu da se privuku igrači.

Lebron Džejms nije igrao za reprezentaciju SAD jer je snimao film. Ta fraza ‘partriotizam’ i igranje za zemlju ne postoji više, ne možemo tako da ih privučemo. Za nas je to bio život… I ovi momci koji sada igraju, a imali su rezultate ovih godina, ostaće im to nešto najlepše kad se budu podsećali na profesionalnu karijeru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter