0
Evroliga

BELGRADE, SERBIA - JANUARY 31: Head coach of Anadolu Efes Ergin Ataman looks on prior to the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 22 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Anadolu Efes Istanbul at Stark Arena on January 31, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

ATAMAN O RASTU POPULARNOSTI EVROLIGE I MICIĆU: „Bio sam jedini koji je verovao da će Vasa ostati“!

Objavljeno: 07.10.21 u 20:05

Ataman smatra da odlazak igrača u NBA ligu u toku sezone šteti ugledu Evrolige

Trener Anadolu Efesa, Ergin Ataman očekuje da će Evroliga dobiti na popularnosti u narednim godinama. ali da je izuzetno loše ukoliko neki igrač odluči da napusti ekipu zbog bolje ponude iz NBA-a.

-Nadam se da će u budućnosti Evroliga dostići nivo NBA kada je reč o ‘šou biznisu’. Mislim da je velika greška da neki važni igrači idu u toku sezone iz Evrope u NBA. Za mene je to neprihvatljivo. Za tržište i prestiž Evrolige, ono što se prošle sezone desilo s Real Madridom je neprihvatljivo – istakao je Ergin, aludirajući na slučaj Fakunda Kampaca i Gabrijela Deka. 

On je dodao i da je prezadovoljan što je Efes uspeo da prekine dugogodišnju dominaciju Fenerbahčea, a dotakao se i Vasilija Micića i njegove odluke da ostane deo tima.

-Pre tri godine smo stvorili ovaj tim, napravili dobru hemiju. Tada nam je budžet bio deset miliona, a sada je dvadeset, sa istim igračima. Svi su se poboljšali. Bio sam jedini koji je verovao da će Micić ostati. Imao je ponudu iz NBA, iz Oklahome, ali niko mu nije nudio da bude glavni igrač. U Evropi je MVP, dobio je izvanredne ponude. I Efes je veliki klub, i napravio je žrtvu kako bi on ostao. Nije tajna – Micić je pre tri godine došao za 500.000 po sezoni, a sada ima ugovor od tri miliona dolara. To je mnogo novca, ali on to zaslužuje – poručio je iskusni stručnjak iz Turske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter