0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

SKANDIRALI SU UBIJ SRBINA I ZA TO DOBILI BEDNU KAZNU OD 2.500 EVRA: U timu im igra i jedan naš igrač, on se nije oglašavao!

Objavljeno: 06.10.21 u 20:40

Sankcije su morale biti veće.

Utakmica prvog kola ABA lige između Zadra i Partizana, ipak je ostala u senci ružnih povika sa tribina. Crno-beli su slavili na zvaničnoj premijeri Željka Obradovića, a u centru pažnje našli su se navijači domaćih, koji su uz uvrede na račun arbitara, nacionalistički vređali i goste iz Beograda.

Dobili smo novčanu kaznu u iznosu od 2.500 evra. Kaznili su nas zbog vređanja na nacionalnoj osnovi službenih osoba i sudijske trojke iz Slovenije (Matej Boltauzer, Damir Javor i Edo Javor), zatim je vređan i sastav Partizana, počeo je direktor Zadra Željko Žilavec.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

On je potom otkrio i zbog kojih su to tačno uvreda sankcionisani, a zaključio je i da će kazna biti znatno veća ako se sve ovo ponovi. Treba napomenuti da za Zadar nastupa i srpski košarkaš Uroš Luković koji se nije oglašavao povodm ovih skandiranja.

Radi se o povicima “Ubij Srbina”, “cigani” i “slovenačko g***no”, spominjala im se i majka. Ovo nam je samo upozorenje, kazna će nam biti i veća, ako se ovo bude ponavljalo, zaključio je Žilavec.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter