0
Košarka

Spain's Pau Gasol and other national basketball team players and gold medalists pose for the photo with king Felipe VI of Spain after European championship basketball final match between Spain and Lithuania on September 20, 2015 in Lille, France (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

LEJKERSI NE ZABORAVLJAJU NJEGOV DOPRINOS: Ekipa iz Los Anđelesa povlači dres sa brojem 16!

Objavljeno: 06.10.21 u 18:53

Sjajan gest u čast legendarnog Španca!

Pau Gasol je juče zvanično objavio da odlazi u ‘penziju’. Lider ‘zlatne generacije’ reprezentacije Španije je pružao fenomenalne partije tokom cele karijere.

U periodu od 1999. do 2001. godine je nastupao za Barselonu, u čijem dresu je i završio igračku karijeru. Nakon dve godine u dresu velikana iz Španije, Gasol je odlučio da svoj košarkaški put gradi u NBA ligi. 

Pau je čak 18 godina sa velikim uspehom nastupao u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na svetu. Igrao je za Memfis, Lejkerse, Čikago, San Antonio i Milvoki. 

U dresu slavne ekipe iz Los Anđelesa je osvojio dva NBA prstena (2009. i 2010. godine), a 2008. je poražen u velikom finalu plej-of serije.

Sa nacionalnim timom je postao svetski šampion 2006. godine, dok je zlato na Evropskom prvenstvu osvojio čak u tri navrata. Sa Olimpijskih igara se tri puta vraćao sa medaljom oko vrata, dva puta sa srebrnom, jednom sa bronzanom.

Kako prenosi jedan od najbolje obaveštinih sportskih novinara u Sjedinjenim Američkim Državama, Šems Čarnija, Lejkersi će uskoro povući dres sa brojem 16, koji je Gasol nosio.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter