0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MITROVIĆ JE PREDVODIO CRVENO-BELE DO VAŽNOG TRIJUMFA: ‘Čim se neko oporavi, uslede novi problemi! Teško je i trenirati, a kamoli igrati ovakve utakmice’

Objavljeno: 05.10.21 u 13:21

Sjajno izdanje iskusnog krilnog centra!

U ponedeljak je odigrana poslednja utakmica 2. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu. Izabranici Dejana Radonjića su dočekali Budućnost iz Podgorice u hali ‘Aleksandar Nikolić‘. Derbi druge runde, odigran u prestonici Srbije, završen je trijumfom domaće ekipe rezultatom 71:63.

U dresu Crvene zvezde blistao je Luka Mitrović! Nekadašnji kapiten aktuelnog šampiona ABA lige je meč završio sa učinkom od 19 postignutih poena, sedam uhvaćenih lopti i jednom asistencijom.

-Ogromna pobeda za nas u ovom momentu. Čekamo da nam se priključe saigrači koji su vukli probleme sa povredama tokom čitavih priprema. Čim se neko vrati, uslede novi problemi. U takvim uslovima je vrlo teško i trenirati, a kamoli igrati utakmice protiv ovakvih protivnika – Fenerbahčea na strani, sada Budućnosti, kao i Makabija koji nas očekuje do kraja nedelje – istakao je krilni centar.

Šef stručnog štaba crveno-belih, Dejan Radonjić, već dugo ne može da računa na veliki broj igrača. Zvezda vodi borbu sa kadrovskim problemima. Nakon dužeg vremena, u sastavu su bili Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac. Ipak, van terena su i dalje Eron Vajt, Majk Cirbes, Ostin Holins i Branko Lazić.

-U takvim okolnostima, svaka pobeda dobija dodatno na težini, gradi i čini ovaj tim većim. Mislim da ćemo u svaku sledeću utakmicu ući bolji, iskusniji i kvalitetniji kao tim – dodao je bivši kapiten ekipe sa Malog Kalemegdana.

Od samog starta profesionalne karijere, povrede su bile velika prepreka za Luku. Mitrović je zadovoljan jer je ove godine odradio kompletne pripreme sa ekipom.

-To nije bio slučaj u prethodnim sezonama, uvek sam nekako kaskao za ekipom. Trebalo mi je vremena da pronađem formu. Ovoga puta sam tu od prvog dana, zdrav sam, hvala Bogu nikakvih problema nisam imao od početka, i nadam se da se to vidi na parketu – rekao je Mitrović.

Ekipa sa Malog Kalemegdana već u četvrtak nastupa u Evroligi. Crveno-beli putuju u Tel Aviv, gde će odmeriti snage sa domaćim Makabijem. Naredni izazov u ABA ligi, izabranike Dejana Radonjića očekuje u nedelju. U Laktašima će na programu biti repriza prošlosezonskog polufinala ABA lige, duel između Igokee i Crvene zvezde.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter