0
Košarka

Spain's Pau Gasol reacts during European championship semi-final basketball match between France and Spain on September 17, 2015 in Lille, France (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

GASOL ODLUČIO DA JE KRAJ: NBA zvezda odlazi u penziju!

Objavljeno: 05.10.21 u 18:25

Španac zvanično u penziji. 

Proslavljeni košarkaš reprezentacije Španije stavio je tačku na svoju karijeru, u kojoj je osvojio mnošto individualnihi, ali i timskih odličja.

 

Pau Gasol je karijeru počeo u Barseloni davne 1998. godine, posle tri godine igranja za Katalonski klub preselio se u NBA ligu, gde je prvo nastupao za Memfis Grizlije, LA Lejkerse, Čikago Bulse, San Antonio Sparse i Milvoki Bakse. Karijeru je odlučio da završi u Barseloni u koju se vratio početkom ove godine.

Individualnih priznanja treba pomenuti da je dva puta bio šampion NBA lige i čak šest puta je bio izabran za Ol-star tim. Za reprezentaciju se najviše ističu zlatna medalja sa Svetskog prvenstva u Japanu, kao i tri zlatnje medalje na Eurobasketu 2009., 2011. i 2015. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter