2
Domaći fudbal

Zdravko Jokic gensek OFK Beograd, uprava, Januar 14. 2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

SUDIJSKI EKSPERT RAZJASNIO SITUACIJE OKO PARTIZANOVOG I ZVEZDINOG PENALA: Sve je jasno, sudija je bio u pravu!

Objavljeno: 04.10.21 u 19:50

Prašina se još nije slegla.

Fudbaleri Partizana su u 12. kolu Superlige Srbije savladali Napredak u Kruševcu sa 0:1. Sa druge strane, Crvena zvezda je bila bolja od Metalca rezultatom 3:1, a povodom spornih sudijskih odluka sa ovih mečeva oglasio se ekspert Zdravko Jokić.

Smatram da je plavi igrač zastao, a da je igrač Zvezde već počeo da pada kada je došlo do blagog kontakta. Nema kontakta, a vidite pad igrača Zvezde, sve je jasno, počeo je Jokić i dodao:

FOTO: STARSPORT

U prvoj situaciji je ruka (Erakovića) spuštena uz telo, tu je kratka distanca i mislim da je dobru odluku pokazao. Najbolje bi bilo da je pustio da igra posle toga teče dalje i da nije ništa sudio. Mislim da je sudija bio u pravu što nije svirao penal.

Zatim se osvrnuo i na Partizanov meč, zaključivši da je glavni arbitar imao razlog da još jednom ponovi jedanaesterac za goste.

FOTO: FK Partizan/Sandić FOTO

Što se tiče faula, očigledno je guranje sa leđa. Da je start na loptu i faul, ne bi bilo crvenog kartona. Ali pošto je guranje, držanje i igranje rukom, onda je kazneni udarac i crveni karton. Što se tiče penala, ne vidimo levu nogu golmana, ali ima razloga za ponavljanje, jer su igrači oba tima ušli u kazneni prostor pre izvođenja. Kad igrači oba tima uđu pre izvođenja, mora da se ponovi, zaključio je Zdravko Jokić.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter