0
Tenis

FOTO: Twitter screenshot

PROSLAVLJENI ITALIJANSKI TENISER IZNEO ZANIMLJIV ARGUMENT: „Federer je dao identitet tenisu, ali Đoković je najveći igrač svih vremena“!

Objavljeno: 04.10.21 u 19:05

 Italijanski tenisesr Paolo Bertolući dao je svoj komentar „velike trojke“ svetskog tenisa.

Iz godine u godinu se vodi polemika o tome da li je Rodžer Federer, Rafael Nadal ili Novak Đoković najbolji igrač svih vremena. Sva trojica imaju po 20. Gren slem titula i mišljenja su prilično podeljena.

Bertolući je analizirao tenisku scenu u poslednje dve decenije i istakao da je Federer taj koji je dao „identitet“ tenisu ali da je ipak Novak najbolji teniser svih vremena.

On je takođe pohvalio i Nadala na njegovoj neverovatnoj mentalnoj snazi.

„Federer je tenis, svi smo mi ‘Federerovci’, ali Đoković iz 2013. i u poslednjih godinu i po dana je najjači igrač ikada. On i Nadal su u mogućnosti da zadrže psihički i takmičarski ritam koje ja nisam mogao pet minuta. Kako oni to rade? Mogu samo da im se divim“, rekao je Bertolući.

„Oni poznaju prošlost svog sporta i poštuju ga. Možete ih sresti za večerom i ako im priđete oni će vas pozdraviti, znaju ko ste, šta ste uradili i pričaće sa vama. To je znak obrazovanosti, ali i istorijske kulture i pristojnosti. Hajde da govorimo o planetarnim šampionima, umesto samo o tenisu. Osim njih, ne znam nikoga drugog van terena“, poručio je Bertolući.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter