0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Basket/Dragana Stjepanović

ZA POTVRDU DOBROG STARTA SEZONE: Mega gostuje Ciboni u Zagrebu, Boriša poručuje – ‘Verujem da možemo do još jedne pobede’

Objavljeno: 03.10.21 u 12:54

U ponedeljak 4. oktobra od 18 časova Mega Basket će u okviru 2. kola AdmiralBet ABA ligi gostovati u Zagrebu ekipi Cibone.

Utakmica će se odigrati u Sportskom centru Dražen Petrović uz direktan prenos na Areni Sport, a obe ekipe ulaze u duel posle odličnih partija i pobeda u prvom kolu.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Cibone izjavio da je to duel dva mlada tima gde se energija i trčanje podrazumevaju:

FOTO: Mega Basket/Dragana Stjepanović

Čeka nas jedan mlad i perspektivan tim koji je već u pripremnom periodu prikazao kvalitetne igre, a zatim ih potvrdio u prvom kolu protiv Mornara u Baru gde je pružio zapaženu igru na oba kraja terena. Cibona u ovom sastavu sa vrlo malo promena funkcioniše već dve godine i mislim da moj kolega Vlada Jovanović radi jako dobar posao. Očekuje nas fizički zahtevna utakmica, to je duel dva mlada tima gde se energija i samo trčanje podrazumevaju. Moramo biti spremni da 40 minuta budemo koncentrisani i odgovorimo pravom idejom i dobrim rešenjima u igri – izjavio je trener Mege.

Mega Basket i Cibona su se do sada sastali 16 puta u regionalnom takmičenju uz skor 10-6 u korist Mege. U poslednjem susretu ove dve ekipe u 16. kolu prošle sezone, Mega je na domaćem terenu slavila sa 72:71. U prvom kolu AdmiralBet ABA lige obe ekipe su zabeležile pobedu pošto je Mega na domaćem terenu bila ubedljiva protiv ekipe SC Derby sa 101:68 dok je Cibona slavila protiv Mornara u Baru sa 77:87.

FOTO: Mega Basket/Dragana Stjepanović

Krilni centar Mege Boriša Simanić je istakao da Cibona igra sličnu brzu košarku kao Mega i da njegova ekipa mora da odigra čvrsto u odbrani:

Sigurno je da nas očekuje teška utakmica u Zagrebu. Cibona ima veoma mladu i talentovanu ekipu i igraju sličnu brzu košarku kao i mi. Pre svega, moramo da odigramo čvrsto u odbrani i da držimo koncentraciju na visokom nivou tokom celog toka utakmice. Ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo do još jedne pobede koja bi nam sigurno puno značila – izjavio je Simanić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter