0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

‘VOŠIN’ BISER ČVRSTO NA ZEMLJI: ‘Kad zaslužiš, otvaraju ti se vrata!’

Objavljeno: 03.10.21 u 09:50

Veliki biser novosadske ‘Stare dame’!

Vojvodina je tokom svoje istorije iznedrila brojne sjajne fudbalere, a Mirko Topić mogao bi da bude upravo jedan od takvih.. Kao dosta mlad našao se u prvom timu, nekoliko povreda odvojilo ga je od terena, ali on nema nameru da skrene sa puta.

‘Psihički nisam imao neki problem, pošto mi je glava na mestu ili bar ja mislim da jeste. Verujem u ono što radim. Spasilo me je to što sam mislio da sam rođen za velike stvari i da je to sve neki test života, Boga, nije ni bitno. Morao sam sve to da istrpim. Ubeđen sam i dalje da ću napraviti nešto veliko u karijeri.’ – rekao je Topić za Mozzartsport.

Kako mladi fudbaler kaže, svaka šansa mora da se iskoristi:

‘U životu kad zaslužiš otvaraju ti se sva vrata, a i zatvaraju se u suprotnom. Ja sam doživeo jedno i drugo. Tad sam se tek vratio iz U19 reprezentacije, tu su već krenula blaga neka interesovanja, odigrao sam stvarno dobro, ali u klubu nisam bio ni u 18. Ekipa je već otišla za Beograd u karantin, ja sam ostao u Novom Sadu. I u autobusu se neki saigrač valjda posvađa sa Lalatovićem, on ga vrati kući, meni naknadno kažu da dođem kao 18. igrač. To veče dolazim, sutra ujutru Đurišić dobije temperaturu. Onda je bilo ko će da počne, Aranđel Stojković na zadnjem veznom ili ja. I eto, ja sam dobio šansu i dobro je iskoristio.’

Uprkos činjenici da pod trenerskom ‘palicom’ Slavoljuba Đorđevića do sada nisu beležili ni slične rezultate kao sa Lalatovićem, Topić je rekao:

‘Ovo je totalno druga fudbalska filozofija. Mladi više dobijaju šanse, mada ja ne mogu da kažem, ja sam i kod Lalatovića igrao. Nismo krenuli kako smo očekivali, a i javnost nas je, čim su otišli Lalatović i neki glavni igrači, otpisala još pre početka sezone. Računali su da ćemo biti jedva u plej-ofu. Ali mi imamo neke svoje ciljeve, a to je plasman u prva četiri i izlazak u Evropu. Plus da doguramo što dalje u Kupu, a pod time podrazumevam makar polufinale pa šta nam Bog da. I mislim da smo na pravom putu. Čvrsto verujem u to.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter