0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

TAMNA STRANA PROFESIONALNOG FUDBALA: Objavljeno istraživanje koje je zabrinulo mnoge i pokazuje pakao koji prolaze igrači u penziji!

Objavljeno: 03.10.21 u 15:23

Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ objavio je istraživanje.

Isto je sproveo FIFPRO, organizacija zadužena za prava fudbalera na globalnom nivou, a rezultati tog istraživanja su zabranjavajući. Oni pokazuju da 67 odst profesionalnih fudbalera ne zna šta će raditi nakon okončane karijere.

– Istraživanje FIFPRO pokazalo je da čak 67% profesionalnih fudbalera ne zna u kom smeru će ići njihova karijera nakon igračke.
Dva od tri profesionalna fudbalera nisi sigurna šta će raditi nakon fudbala.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 282 fudbalera iz 33 države, u sklopu FIFPRO kampanje Mind the Gap.

Generalni sekretar FIFPRO Jonas Baer-Hoffmann izjavio je da su ovi podaci poziv na buđenje za fudbalsku industriju kako bi se pomoglo igračima.

33% igrača zna čime će se baviti nakon aktivnog igranja fudbala, 49% njih ima ideju ili interese koji ih zanimaju a 18% ne zna šta će raditi nakon fudbalske karijere.

Fudbaleri se žrtvuju u detinjstvu i mladosti kako bi postali profesionalni fudbaleri, a industrija mora učiniti više kako bi im pomogla u onome što sledi nakon toga. Ovde se ne radi samo o njihovoj financijskoj budućnosti, već i o njihovom mentalnom zdravlju i dobrobiti, kazao je Baer-Hoffmann.

U nekim zemljama, poput Australije, Danske i Engleske, postoje kolektivni ugovori između sindikata igrača, liga i saveza putem kojih se procenat prihoda od utakmica dodjeljuje sindikatima u svrhu razvoja i podrške igrača, navodi se u statusu Sindikata profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnost’.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter