0
AdmiralBet ABA Liga

Nikola Ivanovic Crvena Zvezda - Split, ABA liga, Regionalna Liga Septembar 24. 2021., Beograd, Srbija 24.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NIKOLU IVANOVIĆA OČEKUJE NAJTEŽA UTAKMICA U KARIJERI: Prvi susret sa matičnim klubom, jeste li spremni za derbi kola!?

Objavljeno: 03.10.21 u 17:19

U ponedeljak nas očekuje zanimljiv meč.

Košarkaši Crvene zvezde će u ponedeljak od 21 čas dočekati Budućnost, ekipu sa kojom su prethodne 3 godine igrali finale ABA lige. Oba tima su u prvom kolu zabeležila po pobedu, crveno-beli u susretu sa Splitom, a plavo-beli protiv FMP-a. Pored toga, izabranici Dejana Radonjića, putovali su u Tursku, gde su u prvom kolu Evrolige poraženi od Fenerbahčea.

Nikola Ivanovic Crvena Zvezda – Split, ABA liga, Regionalna Liga Septembar 24. 2021., Beograd, Srbija 24.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ova utakmica sigurno će imati poseban značaj Nikoli Ivanoviću, koji je gotovo čitavu karijeru proveo u Budućnosti. Ivanović je u ekipi iz Podgorice igrao 8 sezona tokom kojih je 6 puta bio prvak Crne Gore, a jednom je uspeo da osvoji i ABA ligu. Toga je svestan i trener gostiju Aleksandar Džikić, koji najavljuje težak meč.

Biće to prva utakmica protiv igrača koji je promijenio istoriju kluba, biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to, počeo je Džikić i dodao:

Obe ekipe imaju svoje probleme, ali pokušavamo da radimo i pored toga. Očekujemo da domaćin ima više igrača u rotaciji u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gdje je dobro namučio Fenerbahče. Imaju iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igraca na raspolaganju i baš zbog toga igraju sa više slobode u napadu. Mi smo se spremali za njihovu nižu postavu sa Mitrovićem na 5 i Kalinićem na 4, kao i formaciju sa dva pleja istovremeno na terenu. Znamo da nas očekuje tvrda utakmica protiv čvrste i agresivne odbrane i podrške njihovih navijača, zaključuje nekadašnji strateg Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter