0
Evropske lige

Paris Saint Germain's head coach Thomas Tuchel speaks during press conference prior to the UEFA Champions Legaue football match between Crvena Zvezda and PSG Paris Saint Germain in Belgrade, Serbia on December 10. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

ŠAMPION EVROPE U ZAVRŠNICI OSVOJIO CEO PLEN: Fenomenalna akcija i lak posao za Vernera! (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.21 u 19:08

Čelsi trenutno zauzima 1. mesto, ali ekipa iz Londona ima utakmicu više u odnosu na drugoplasirani Liverpul.

Na stadionu ‘Stamford Bridž‘ u glavnom gradu Engleske, odigrana je još jedna utakmica sedmog kola Premijer lige. Aktuelni šampion Evrope, tim  Čelsija, ugostio je Sautempton. Utakmica koja je igrana u terminu od 16 časova, završena je trijumfom domaćina, rezultatom 3:1.

Gosti su tradicionalno pružili snažan otpor. Čelsi je na četiri prethodna međusobna susreta zabeležio samo jedan trijumf. Izabranici Tomasa Tuhela su danas odličnom igrom ostvarili drugu uzastopnu pobedu.

Nekadašni fudbaler Hadersfilda, Trevoh Čeloba, doveo je Čelsi u vođstvo pogotkom u uvodnim minutima utakmice. Englez je u 9. minutu iskoristio asistenciju Rubena Loftus-Čika. 

Nastavili su domaći u istom ritmu! Čelsi je tokom prvih 45 minuta u 10 navrata ozbiljnije zapretio današnjem rivalu, ekipi Sautemptona.

Timo Verner se u finišu prvog dela igre upisao u listu strelaca, ali je gol poništen nakon instrukcija iz VAR sobe. Šef stručnog štaba domaće ekipe, Tomas Tuhel, dobio je žuti karton zbog prigovara u 44. minutu meča.

Gosti su u nastavku uspeli da iznenade. Glavni arbitar, Martin Atkinson, pokazao je na belu tačku u 61. minutu. Džejms Vard-Prouz je savladao Mendija i doneo izjednačenje!

Tanka je linija između junaka i tragičara. Vard-Prouz je samo 16 minuta kasnije dobio direktan crveni karton i svima je bilo jasno da će gosti teško izbeći poraz.

Čelsi je u 84. minutu pokazao zašto je aktuelni šampion Evrope. Plavi iz Londona su kombinovali na maestralan način, a sjajna akcija je krunisana pogotkom Tima Vernera. Bio je to prvi pogodak za reprezentativca Nemačke u ovosezonskom takmičenju.

Domaći su u finišu u potpunosti slomili otpor Sautemptona, pa je Ben Čilvel pogotokom u 89. minutu potvrdio trijufm Čelsija. Nekadašnji as Lestera je danas odigrao prvu utakmicu u Premijer ligi ove sezone.

Izabranici Tomasa Tuhela su trenutno prvoplasirani tim na tabeli. Čelsi ima dva boda prednosti, ali i utakmicu više u odnosu na Liverpul.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter