0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

NOVI PORAZ MORNARA: Izvanredno izdanje Roka Stipčevića!

Objavljeno: 02.10.21 u 19:35

Odigrana je još jedna utakmica 2. kola ABA lige. 

Ekipa koju sa klupe predvodi iskusni Mihailo Pavićević, doživela je drugi poraz nakon isto toliko odigranih utakmica u najboljem košarkaškom takmičenju u regionu. Krka je u Novom Mestu savladala Mornar rezultatom 89:90 (25:28, 20:10, 21:16, 23:26).

Sjajna igra domaće ekipe u drugoj deonici je donela prevagu na strane ekipe iz Slovenije. Ovo je prvi trijumf ekipe iz dvorane ‘Leon Štukelj‘, jer je Krka u uvodnom kolu poražena od Cedevita Olimpije u hali ‘Stožice‘ u glavnom gradu Slovenije.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničke ekipe bio je nezaustavljivi Rok Stipčević! Igrači Mornara nisu imali rešenje za reprezentativca Hrvatske. Stipčević je utakmicu završio sa učinkom od 33 postignuta poena, sedam uhvaćenih lopti i jednim uspešnim dodavanjem. Zapažen učinak imao je i Jan Kosi. Slovenac je postigao 20 poena, a na to je dodao tri skoka i dve asistencije.

Ekipu iz Bara predvodio je Vladimir Mihailović. Crnogorski košarkaš je postigao 21 poen, uhvatio je dve lopte ispod koša i u isto toliko navrata je uspešno proigrao svoje saigrače.

Krku za četiri dana očekuje duel sa Tajfunom u okviru nacionalnog prvenstva Slovenije, sa 10. oktobra ekipa iz Novog Mesta dolazi u prestonicu Srbije gde će odmeriti snage sa Mega Basketom.

Mornar će priliku za prvi trijumf ove sezone imati 9. oktobra u Baru. Ekipi Mihaila Pavićevića na megdan izlazi Borac iz Čačka, predvođen Markom Marinovićem.

U nedelju i ponedeljak su na programu ukupno tri preostala duela. Borac će sutra u Čačku dočekati Cedevita Olimpiju od 19:00.

U nedelju, Cibona u Zagrebu dočekuje Megu od 18 časova. Termin od 20:00h je rezervisan za derbi kola, okršaj između Crvene zvezde i Budućnosti iz Podgorice. Repriza prošlosezonskog finala se igra u hali ‘Aleksandar Nikolić‘.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter