0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRĐANI SLAVILI U BAČKOJ TOPOLI: Golovi Čolovića i Kajevića dovoljni za 3. mesto!

Objavljeno: 02.10.21 u 18:13

U prvom poluvremenu se poveredio najbolji strelac Čukaričkog, Đorđe Jovanović.

Derbi 12. kola najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji, odigran je na ‘TSC Areni‘ u Bačkoj Topoli. Domaći TSC je ugostio ekipu Čukaričkog. Brđani su ostvarili izuzetno važan trijumf, a utakmica je završena rezultatom 1:2.

Posed lopte je procentualno, u ne značajno veliko razlici, pripao izabranicima Mladena Krstajića. TSC je uspeo da uputi 17 udaraca ka golu Đorđa Petrovića, dok su gosti sa Banovog brda to uradili u šest navrata.

Sudija Mitić nije imao mnogo posla na startu utakmice. Prvi žuti karton dodeljen je tek u finišu prvog poluvremena. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Srđan Mijailović, dobio je javnu opomenu u 39. minutu.

Ovoj situaciji je prethodio najvažniji momenat u prvom delu utakmice. Igrao se 38. minut kada je na pravom mesto bio Stefan Čolović. Bivši as Proletera je poslao loptu iza leđa golmana Nemanje Jorgića.

Ekipa Saše Ilića ima mnogo kadrovskih problema u prethodnim mesecima. Najbolji strelac Brđana, Đorđe Jovanović, dobio je udarac u rebra i napustio je teren u 40. minutu. Mladi Marko Rakonjac je zamenio nekadašnjeg golgetera Partizana i Kadiza. Jovanović je odmah otišao na snimanje i detaljnije preglede.

Drugo poluvreme nije moglo da startuje na uzbudljiviji način! Mlada nada ekipe iz Bačke Topole, Petar Ratkov, zatresao je mrežu koju čuva Đorđe Petrović. Ratkov je zahvatio loptu glavom nakon odličnog centaršuta Marka Petkovića. Iskusni reprezentativac Srbije je iz okreta uspeo da uposli mladog Ratkova.

Publika je u nastavku okršaja uživala u sjajnim fudbalskim potezima na obe strane terena. Ulog je bio veliki i trijumf je Čukaričkom doneo 3. poziciju na tabeli pred odlazak na reprezentativnu pauzu.

Konačan rezultat postavljen je u 67. minutu igre. Čukarički je pokazao koliko može da bude opasan u ofanzivi. Kovač je dobio loptu u kaznenom prostoru, a iskusni Slobodan Rajković je startovao na nedozvoljen način. Glavni arbitar Mitić je rukom pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Asmir Kajević. Nekadašnji vezista Ciriha je na rutinski način realizovao jedanaesterac.

Nije bilo kraja uzbuđenjima na ‘TSC Areni‘! Domaći su izborili udarac iz ugla u 90. minutu. Slobodan Rajković je leđima zahvatio loptu i ona je pogodila stativu. Brđani su uspeli da se odbrane u finišu, a zatim su i sami imali dve odlične šanse.

Nakon asistencije Jovana Lukića, mladi Mitar Ergelaš je ostao usamljen na ivici kaznenog prostora. Vezista se namestio, a zatim je uputio udarac ka golu Jorgića. Lopta je završila malo pored stative.

Marko Rakonjac je propustio kolosalnu priliku da povtrdi pobedu Brđana. Napadač iz Crne Gore je u 94. minutu šutirao pravo u ruke čuvara mreže domaćih.

Čukarički nakon reprezentativne pauze dočekuju Vojvodinu na Banovom brdu. Duel izabranika Saše Ilića i ekipe Slavoljuba Đorđevića je na programu 16. oktobra. Fudbaleri TSC-a će istog dana istrčati na teren. Ekipa Mladena Krstajića putuje u Novi Sad, gde će ih na stadionu ‘Karađorđe‘ dočekati Proleter.

Rezultati: 

Petak:

Radnički 1923 – Kolubara 0:2

Subota:

TSC – Čukarički 1:2 

U toku:

Spartak Subotica – Voždovac

Radnik – Proleter 

Nedelja:

16:00 Napredak – Partizan 

18:00 Mladost – Novi Pazar

20:00 Vojvodina – Radnički Niš

20:00 Crvena zvezda – Metalac

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter