0
Domaći fudbal

Milos Jojic (R) and Uros Djuranovic Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Kolubara v FK Partizan Lazarevac, 22.08.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SLAVLJE KOLUBARE NA STADIONU ‘ČIKA DAČA’: Novi trijumf za izabranike Dejana Đurđevića!

Objavljeno: 01.10.21 u 17:18

Utakmicom u Kragujevcu je zvanično ‘otvoreno’ 12. kolo najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Radnički 1923 nije uspeo da ostvari treći ovosezonski trijumf na svom terenu. Ekipa koju sa klupe predvodi Vladimir Radenković, poražena je u Kragujevcu od Kolubare. Gostujuća ekspedicija iz Lazarevca je slavila rezultatom 0:2.

Publika je na stadionu ‘Čika Dača‘ imala priliku da sa tribina posmatra prilično izjednačan odnos snaga na terenu. Uloga favorita pre prvog sudijskog zvižduka je dodeljena Radničkom, prvenstveno zbog domaćeg terena i bolje pozicije na tabeli. Kolubara je pružila odličnu partiju i za razliku od današnjeg rivala, fudbaleri iz Lazarevca su uspešno realizovali svoje prilike.

Nakon prvih 45 minuta igre, rezultat je bio isti kao i pre početka utakmice. ‘Crveni đavoli‘ iz Kragujevca su od 12. minuta bili oslabljeni za usluge najboljeg strelca ekipe. Marko Mirić se povredio i morao je da napusti teren. U igru je ušao nekadašnji napadač Novog Pazara, Nemanja Dragutinović.

Posed lopte je bio izjednačen tokom cele utakmice, a Radnički je u prvom delu igre uputio dva udarca ka golu iskusnog Dejana Stanivukovića. Sa druge strane igrališta, Kolubara je u tri navrata ozbiljnije zapretila. Mrežu Radničkog je i na ovom susretu čuvao Ivan Radoš iz Hrvatske.

Igrao se 40. minut kada je sudija Jovan Šegrt pokazao prvu javnu opomenu. Nenad Kočović (Kolubara) je ‘zaradio’ žuti karton.

Gosti su do prednosti stigli u uvodnim minutima drugog poluvremena. Pauza je očigledno više prijala izabranicima Dejana Đurđevića. Bivši napadač Radničkog iz Niša, Uroš Đuranović, poslao je loptu iza leđa iskusnog Radoša u 49. minutu duela na stadionu ‘Čika Dača‘.

Radenković je napravio trostruku izmenu u 60. minutu, u veri da će svežina pomoći njegovoj ekipe da ozbiljnije ugrozi gol Stanivukovića. U odnosu na ostatak ekipe, utakmicu su ranije završili Burmaz, Kovačević i Dragutinović. Na teren su istrčali Jovanović, Ristović i Kovinić.  Do kraja meča, došlo je do još jedne promene u redovima domaćeg sastava. Mladi Đorđe Jovanović je zamenio Veljka Trifunovića u 80. minutu.

Đurđević je sa druge strane napravio četiri izemene i sve su izvršene u drugom delu utakmice. Šansu su sa klupe dobili Bakić, Stanković, Đenić  i Mladenović.

Zanimljivo je da je do kraja meča glavni arbitar pokazao još samo jedan žuti karton. Vezista Kolubare, Andrija Stojanović, dobio je prvu javnu opomenu od starta sezone. Stojanović je do sada zabeležio četiri nastupa u Superligi.

Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi. Rezervista Bogdan Mladenović se u 91. minutu upisao u strelce po treći put ove sezone.

Naredne dve nedelje, ljubitelji domaćeg fudbala će svoju pažnju usmeriti ka nastupima reprezentacije Srbije. Nakon završetka obaveza u nacionalnim timovima, ekipu iz Kragujevca 16. oktobra očekuje susret sa Nišlijama na stadionu ‘Čair‘. Kolubara istog dana u Lazarevcu dočekuje aktuelnog šampiona države, ekipu Crvene zvezde.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter