0
Evrokupovi

Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Crvena Zvezda Beograd, 19.09.2021. foto: Starsport.rs ©

ŠAMPION SRBIJE IDE DIREKTNO U LŠ ILI LE: Ovo je neverovatno, Zvezda 30 godina nije bila ovako dobro plasirana!

Objavljeno: 01.10.21 u 09:19

Svetla budućnost za naše klubove.

Još jedan uspešan dan za srpski fudbal je iza nas. Partizan i Crvena zvezda su ostvarili pobede u Ligi konferencija, odnosno Ligi Evrope i tako su pored klupskog koeficijenta, povećali i nacionalni.

Crveno-beli su čak stigli i među 40 najboljih klubova u Evropi, što je prvi put nakon 1991. i titule u Bariju. Srpski klub trenutno deli 39. mesto sa Milanom i Jang Bojsima, a krupnim koracima gazi ka velikim povlasticama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Zvezda bi narednih godina mogla biti među nosiocima u svim kvalifikacionim rundama, a postoje šanse i da igra samo plej-of za Ligu šampiona. Što se tiče nacionalnog koeficijenta, Srbija se nalazi na 12. mestu, sa velikim šansama da se taj plasman popravi.

Kako sada stvari stoje, ako naši klubovi nastave sa ovakvim igrama, možemo očekivati još dosta pobeda u Evropi, a samim tim i nove povlastice. Sada je počelo razmišljanje i on direktnom učešću u Ligi šampiona, koje donosi 10. mesto na listi. Za to je potrebno da Srbija nadmaši Ukrajinu i Škotsku, ali i da to ne uradi, odlične vesti donosi i aktuelna pozicija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Ako bi Partizan i Zvezda uspeli da izdejstvuju ovo, šampion Srbije bi u tom slučaju kvalifikacije za Ligu šampiona počinjao od plej-ofa, što znači da bi imali jedan zagarantovan klub i Ligi Evrope. Takođe, ova pozicija donela bi i mesto trećem predstavniku – ekipi koja osvoji Kup Srbije, mesto u plej-ofu Lige Evrope, uz dva kluba u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Za sve to, naravno, potrebno je i da se neki drugi rezultati poklope, ali jedno je sigurno – deluje da nam se ukazala istorijska šansa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter