0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

GABONAC JE NASTAVIO SA FENOMENALNIM GOLOVIMA U EVROPI: Kanga pogodio isti ugao kao i 2016. godine!

Objavljeno: 01.10.21 u 17:54

U srce svih navijača Crvene zvezde odavno ušao je Gelor Kanga.

Gabonac koji na terenu sa dirigentskom palicom diktira sve ono što se zbiva je i na sinoćnjem meču protiv Ludogoreca u pobedi crveno-belih  od 1:0, podsetio da osim neverovatne fudbalske inteligencije, elegancije i pismesnoti, poseduje i ‘top’ u nozi, od koga golmani sa razlogom – strepe.

Bio je to 26. jul 2016. godine, tim je sa klupe predvodio Miodrag Božović, a Crvena zvezda kao jedan od najdominantnijih osvajača u istoriji Superlige tada, sa 28 bodova više od večitog rivala koji je bio prvi pratilac na tabeli igrala kvalifikacije za Ligu šampiona. Protivnik u trećem kolu bio je bugarski šampion Ludogorec, predvođen Kafuom (koji je kasnije obukao i dres ekipe sa Marakane) i Vandersonom, a suprotstavio im se tim čiji su i tada lideri bili, kao što su i danas – Gelor Kanga i Aleksandar Katai, uz osovinu Donald i Le Talek, a na meču je nastupio još jedan sadašnji prvotimac – Slavoljub Srnić.

Povela je Zvezda golom Kataija koji je posle slaloma u kaznenom prostoru Bugara, praktično u padu pogodio mrežu Stojanova, međutim, usledio je brz odgovor domaćina i preokret na 2:1. A onda je nastupio na scenu Gelor Kanga. Bilo je to dva minuta kasnije u odnosu na sinoć, igrao se 66. minut meča, kada je zahvatio loptu sa više od dvadesetak metara i na fenomenalan način pogodio gol, otrčao na tribinu sa gostujućim navijačima i zauvek ušao u srce svih onih kojima je krv crveno-bela. Reklo bi se da je sve tada počelo, uprkos tome što je Zvezda bila eliminisana jer su u Beogradu gosti pobedili sa 4:2 posle produžetaka.

Izdvajao se Kanga u prvenstvenim utakmicama, skretao pažnju na sebe, ali mečevi u Evropi su oni koji ga najviše inspirišu. Godinu dana kasnije u odnosu na gol Ludogorecu, usledili su mečevi sa Spartom iz Praga i Krasnodarom i ulazak Kange u istoriju  kluba, jer ta dva pogotka niko neće zaboraviti. Čekala je dugo Crvena zvezda da ponovo igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Predvođena Vladanom Milojevićem, uz potpuno novu osovinu timu koju su činili Savić, Stojković, Radonjić i Boaći, koračala je ka tom uspehu. I ostvarila ga je, a prva asocijacija na te dve utakmice je upravo Kanga i njegove bombe koje ispalio na oba meča kada je pogodio rašlje gola, prvo Spartinog, a potom i Krasnodarovog, i posle toga ono kultno radovanje gde se popeo na reklamu, skinuo dres i pokazao ga navijačima koji su mu zdušno aplaudirali, dok je Zvezda obezbedila grupnu fazu Lige Evrope.

Vratio se Kanga prošlog leta u redove aktuelnog šampiona Srbije, zadužio ‘osmicu’ i samo nastavio tamo gde je stao u prvom mandatu. Gol Gentu na Marakani, ponovo sa velike udaljenosti, nagovestio je svim zvezdašima, da temperamentni Gabonac nije zaboravio da šutira. A onda i sinoćnja utakmica. Odbijena lopta, natrčavanje Kange – bum – pogođeno je rašlje Kahlininog gola, Crvena zvezda vodi 1:0, a Gabonac trči u zagrljaj Dejanu Stankoviću.

Crveno-beli su trenutno prvoplasirana ekipa u grupi F.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter