0
Košarka

Kosarka—Nebojsa Covic KK Crvena Zvezda President-Inteview Beograd, 29.12.2020. foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

ČOVIĆ O PEŠIĆU: Kari je proveren stručnjak, koji zna da napravi red

Objavljeno: 29.09.21 u 12:33

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezde, Nebojša Čović, izneo je svoje viđenje o novoizabranom selektoru reprezentacije Srbije, Svetsilavu Pešiću.

Čović je u razgovoru za „Novosti“ istakao da je KSS napravio dobar potez vraćanjem Pešića na kormilo nacionalnog tima, kome je potreban jedan takav autoritet na klupi.

-Ako je tačno da je pristao, onda je to dobra vest koja me iskreno raduje. Kari Pešić je proveren, iskusan stručnjak. Ono što je najvažnije, on je trener koji zna da napravi red. Nedostajao nam je u prethodnom periodu, verujem da će u tome uspeti, jer je to u ineteresu naše kompletne košarke, kako klupske, tako i reprezentativne- istakao je Čović.

On je izrazio nadu da bi Pešić mogao da uspostavi sistem nalik onom iz prošlog mandata, kada je 2001. i 2002. godine doneo našoj zemlji evropsko i svetsko zlato.

– Verujem da će Kari ponovo napraviti model kakav smo zajedno napravili posle Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine, gde smo se, košarkaškim žargonom rečeno – raspali. Onda je došao Kari i uz pomoć Varajića, nažalost pokojnog, napravili smo dobar sistem koji je 2001. dao prvi rezultat, a 2002. i drugi, kada su osvojeni evropski šampionat u Turskoj i Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu. Ti rezultati su zasmetali nekima u Srbiji i izgubili smo košarkaški Karija i on je otišao u Barselonu. Posle toga smo 2003. doživeli novi debakl u Švedskoj- zaključio je Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter