0
Košarka

Dejan Davidovac and Stefan Pot (R) Aba League—Play Off Semifinals Match Game 3-Crvena Zvezda v Igokea Beograd, 11.05.2021. foto: Djordje Kostic/Starsport.rs ©

ZANIMLJIV TRANSFER: Bivši NBA as koji ima zabranu u Kini, sada neće igrati ni u Evropi – menja ga Srbin!

Objavljeno: 28.09.21 u 08:38

Zanimljiv posao je sklopljen…

Grčki Kolosos sa Rodosa predstavio je Stefana Pota kao pojačanje za novu sezonu. Dvadesetsedmogodišnji Srbin u ovaj klub stiže kao zamena za dugogodišnjeg NBA plejmejkera Taja Losona.

On je sa ovim klubom potpisao ugovor u decembru minule godine, ali je zbog problema sa vizom transfer odložen za ovo leto, ali se ni sada neće realizovati. Posle nekoliko meseci njegovog boravka u Grčkoj, doneta je odluka da on ipak ne ostane tu, pa je zamena stigla u vidu bivšeg igrača Partizana.

Stefan Pot ABA Liga, Crvena Zvezda – Igokea Belgrade, Serbia
11.4.2021. April 11. 2021. Beograd, Srbija foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Loson je u NBA ligu ušao 2009. kao koledž šampion sa Severnom Karolinom, a onda je u najjačem takmičenju na svetu ukupno odigrao 587 utakmica i postizao po 12,3 poena noseći dres Denvera, Hjustona, Indijane, Sakramenta i Vašingtona. Tokom sezone 2019/20 je igrao u Kini, ali mu je zbog neprimerenih komentara na društvenim mrežama zabranjeno doživotno da tamo igra.

Kada je Pot u pitanju, njegov poslednji klub je bio Igokea, za koju je prošle sezone odigrao 47 utakmica u četiri takmičenja i prosečno je beležio 6.3 poena, 2.1 skok i 3.6 asistencija. Ovaj rođeni Bijeljinac je u svojoj karijeri još bio član i Vojvodine, Asesofta, zemunske Mladosti, Metalca, Partizana i FMP-a. U novom klubu će njega dočekati Stefan Momirov, sa kojim je igrao u FMP-u i koji je ovog leta stigao na Rodos iz Mege.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter